Новият брой:
Служебната президентска република

На куката

За една месопродавница е по-съществено не къде, а какво месо продава. И все пак, ако е помислено и за мястото, нещата се получават още по-добре. Веднага ще ви направи впечатление и отличното професионално оборудване: стъклена витрина към хладилната камера със специална температура и влажност, където месото, както е редно, зрее. Гледката за едни ще е ужасен кошмар, други ще се сетят за една от най-енигматичните картини на Рембранд с говежда плешка.

Транжирането и обработването на месото също става зад стъклото – за да няма нищо скрито-покрито. Месото пристига направо от откритата преди две години ферма в Гоце Делчев "Меркез". Телешкото е от породата сементал, най-същественото при нея е, че кравите се отглеждат за месо, а не за мляко. Разфасовката става на място. Най-важното: тук се продава телешко, по-малко агнешко и никакво пилешко и свинско. На това място има над 20 вида стек – от рибица, плешка, бут, освен тях – готови шишове, кюфтета, шишове, някои от тях вече обработени в марината и готови за готвене, също и колбаси – отново на фирмата "Меркез".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    sylt avatar :-|
    sylt
    • + 7

    Месарницата наистина изглежда прекрасно. Не съм виждал толкова добре изглеждаща месарница в България.
    Качеството на продуктите в нея обаче, не отговаря на нивото на вътрешния дизайн. Ще коментирам само говеждото, защото агнешкото не съм го пробвал. Първо, стековете не са 20, а са два вида. Опитах рибай, два вида от готовите кюфтета и луканка (най-скъпият колбас от асортимента им). Качеството на месото не е по-различно от това в произволен магазин, т.е. не е страхотно. Кюфтетата са не особено добре подправени по турски, луканката също (собственикът на кланица Меркез е Ибрахим Капанък, не съм сигурен дали е помак или турчин).
    Освен това, името на месарницата е леко подвеждащо, вменявайки че там се продават стекове, каквито може би сме опитвали на запад. Нищо подобно, сравнение с качествен стек в Америка, например, не може да има. Да не говорим, че идеята да се казва месарница Месар, е леко бледа. По ще й отива месарница Меркез или Ибрахим.
    Общо взето, това е една много добре изглеждаща месарница с продукти като всяка друга, освен че не предлага свинско месо.

    Нередност?
Нов коментар