Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
10 коментара
Бил съм в Meat два пъти. Скъпичко, но СУПЕР качествено.
П.С. Бирата не струва;)
Относно Meat
Много ме съмнява че Мария Караконова е опитала всичко, което описва. Заведението изглежда приятно, но храната, както често се случва у нас, е доста под нивото на вътрешния дизайн. Пробвах две неща - супа на деня и чийзбъргър с пържени картофи. Супата на деня беше боб чорба с панчета (уау), която ми беше сервирана хладка, и в която имаше основно лук, а бобът почти липсваше. Не съм сигурен, но май трябва да е обратното. Естествено го върнах, за голямо учудване на персонала.
Чийзбъргърът изглеждаше добре, но месото не е по-различно от това в Мимас. Единствено картофките бяха ок. Както скоро беше коментирано по слуучай отварянето на едно подобно заведение в района, в София все още има само едно място за качествени бъргъри.
Относно Меат
любител съм на супи и три пъти (т.е. почти всеки ден, откакто е отворено), ям супа .Чудесни супи моркови и джинджифил, крем-супа леща, крем-супа целина. Сандвичите са с хубаво телешко. Не съм лююбител на свинско. Поттвърждавам: скъпичко, но СУПЕР качествено!
Е,на никой ли не му направи впечетление,че когато отиде групичка от 4-6 човека и направи поръчката.От първото донесено до последното разликата е около 30 мин и първото вече е истинало.Но това не е само там.Така е повсеместно.
В подзаглавието има печатна грешка.
До коментар [#3] от "anna_f8":
Какво означава 'скъпичко' - колко струва например супата от леща?
До коментар [#1] от "Мойше! Толкоз!!!":
Гларус я пия в Халбите. Не е лоша. Интересна е. Вкусът е по-скоро неутрален и е добра алтернатива ако искаш по-традиционен вкус от Столично (тъмна или мътна). Говоря за алтернативи на наливни бири.
До коментар [#7] от "MyTwoCents":
Бирата...е въпрос на вкус, в края на краищата:) На мен от българрските най ми се харесва Столично тъмно (НЕ нефилтрираната светла) и Шуменско от по масовите. И Леф брюн от вносните;)
До коментар [#8] от "Мойше! Толкоз!!!":
И на мен!
Поркетата е традиционно ястие широко разпространено в централна Италия. Тo изглежда като цяло прасе (с кожата), обезкостенo, осоленo и изпълненo с части от тялото на прасето. Месото се овкусява с чесън, черен пипер, розмарин, копър или други подправки, след което при пълно спазване на традицията, се завръзва на ръка с канап от естествени влакна от нашите майстори на поркета .Оставя се да престои и ароматизира в продължение на 12 часа, след което пънчето се пече в специална пещ при контролирано време и температура на два етапа : 1.В първия час при "по-агресивна" температура, за да направи свинската кожа хрупкава и ароматна; 2.Във втората фаза, при " по-ниска" температура, за да се поддържа меко и сочно месото. За производството си ние използваме предимно месо от женски свине, внимателно подбрани според спецификацията на италианската поркета .Поркетата се яде гореща или студена , нарязана на филийки като основно ястие, и като пълнеж за сандвичи, което позволява по-широкото и приложение и я прави особено подходяща за разширяване на асортимента Ви. Повече информация относно поркетата може да получите на сайта ни: http://italpork.blogspot.com/
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.