Тройка за обяд

3 нови места и защо да ги посетите


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
10 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    moi6e...tolkoz avatar :-|
    Мойше! Толкоз!!!
    • - 3
    • + 10

    Бил съм в Meat два пъти. Скъпичко, но СУПЕР качествено.

    П.С. Бирата не струва;)

    Нередност?
  • 2
    sylt avatar :-|
    sylt
    • - 3
    • + 13

    Относно Meat
    Много ме съмнява че Мария Караконова е опитала всичко, което описва. Заведението изглежда приятно, но храната, както често се случва у нас, е доста под нивото на вътрешния дизайн. Пробвах две неща - супа на деня и чийзбъргър с пържени картофи. Супата на деня беше боб чорба с панчета (уау), която ми беше сервирана хладка, и в която имаше основно лук, а бобът почти липсваше. Не съм сигурен, но май трябва да е обратното. Естествено го върнах, за голямо учудване на персонала.
    Чийзбъргърът изглеждаше добре, но месото не е по-различно от това в Мимас. Единствено картофките бяха ок. Както скоро беше коментирано по слуучай отварянето на едно подобно заведение в района, в София все още има само едно място за качествени бъргъри.

    Нередност?
  • 3
    anna_f8 avatar :-|
    anna_f8
    • - 13
    • + 3


    Относно Меат
    любител съм на супи и три пъти (т.е. почти всеки ден, откакто е отворено), ям супа .Чудесни супи моркови и джинджифил, крем-супа леща, крем-супа целина. Сандвичите са с хубаво телешко. Не съм лююбител на свинско. Поттвърждавам: скъпичко, но СУПЕР качествено!

    Нередност?
  • 4
    bai_toz avatar :-|
    Без коз
    • + 13

    Е,на никой ли не му направи впечетление,че когато отиде групичка от 4-6 човека и направи поръчката.От първото донесено до последното разликата е около 30 мин и първото вече е истинало.Но това не е само там.Така е повсеместно.

    Нередност?
  • 5
    todorowa_albena avatar :-|
    Албена Тодорова
    • + 2

    В подзаглавието има печатна грешка.

    Нередност?
  • 6
    princess_x avatar :-|
    princess_x
    • - 1
    • + 1

    До коментар [#3] от "anna_f8":

    Какво означава 'скъпичко' - колко струва например супата от леща?

    Нередност?
  • 7
    fbr45306322 avatar :-|
    MyTwoCents
    • - 2
    • + 1

    До коментар [#1] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Гларус я пия в Халбите. Не е лоша. Интересна е. Вкусът е по-скоро неутрален и е добра алтернатива ако искаш по-традиционен вкус от Столично (тъмна или мътна). Говоря за алтернативи на наливни бири.

    Нередност?
  • 8
    moi6e...tolkoz avatar :-|
    Мойше! Толкоз!!!
    • - 1
    • + 3

    До коментар [#7] от "MyTwoCents":

    Бирата...е въпрос на вкус, в края на краищата:) На мен от българрските най ми се харесва Столично тъмно (НЕ нефилтрираната светла) и Шуменско от по масовите. И Леф брюн от вносните;)

    Нередност?
  • 9
    fbr45306322 avatar :-|
    MyTwoCents
    • - 1

    До коментар [#8] от "Мойше! Толкоз!!!":

    И на мен!

    Нередност?
  • 10
    greta.letcheva avatar :-P
    Грета Лечева

    Поркетата е традиционно ястие широко разпространено в централна Италия. Тo изглежда като цяло прасе (с кожата), обезкостенo, осоленo и изпълненo с части от тялото на прасето. Месото се овкусява с чесън, черен пипер, розмарин, копър или други подправки, след което при пълно спазване на традицията, се завръзва на ръка с канап от естествени влакна от нашите майстори на поркета .Оставя се да престои и ароматизира в продължение на 12 часа, след което пънчето се пече в специална пещ при контролирано време и температура на два етапа : 1.В първия час при "по-агресивна" температура, за да направи свинската кожа хрупкава и ароматна; 2.Във втората фаза, при " по-ниска" температура, за да се поддържа меко и сочно месото. За производството си ние използваме предимно месо от женски свине, внимателно подбрани според спецификацията на италианската поркета .Поркетата се яде гореща или студена , нарязана на филийки като основно ястие, и като пълнеж за сандвичи, което позволява по-широкото и приложение и я прави особено подходяща за разширяване на асортимента Ви. Повече информация относно поркетата може да получите на сайта ни: http://italpork.blogspot.com/

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал