Тройка за обяд
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Тройка за обяд

Meat

Тройка за обяд

3 нови места и защо да ги посетите

Марина Караконова
16402 прочитания

Meat


Meat

Meat

Защото е място, в което каквото и да се махне, или добави, ще се развали.

Така става с местата, зад които има мисъл и знание, и най-вече – изпълнение. Тук има сандвичи, бургери, салати, супа, десерт. Сандвичите са идващият от Лацио поркета, мексиканският карнитас, англосаксонският с телешко и грейви, и филаделфийският фили чийз стек. Бургерите са три и спокойно може да са еталон в жанра, пържените картофи са образец за пържени картофи. Хлябовете са два вида – питка за бургерите и панини за сандвичите, и се правят на място. Има наливна българска крафт бира "Гларус" и два вида добре избрано вино. Има и стил, и атмосфера. И вече нищо не трябва да се маха или добавя.

ул. "Ангел Кънчев" 1

"СкараБар 3"

Защото скарата вече е почти изчезнал вид, който тук старателно опазват.

"СкараБар" се превърна в класика за "добрата стара скара". Направиха го и със собствен стил. Както би трябвало да се очаква, "СкараБар 3" е като "СкараБар" 1 и 2. Помещението е много по-голямо от първите две, но и тук ги има запазените марки на заведението: висящите на жици крушки, отворената кухня, червените стени, големите огледала. Менюто е същото, вкусът – непокътнат, и отново може да разчитаме на едни от най-качествените кюфтета или дроб на скара в града.

Бул. "Цариградско шосе" 47 А (откъм ул. "Николай Ракитин")

"Скара бар 3"

Gusto Italiano

Защото добрата паста в крайпътна къща е винаги стопляща идея.

Тук се предлагат 15 вида паста и ако е вярно, че за качеството й говори най-семплата – в случая "Ал Арабята" – значи може да очакваме най-доброто и от всяка друга. Но има и други интересни находки: бобена чорба с бекон, бобена салата с риба тон и лук, или фритатата с лук. Има и месна скара, и риба, и пиемонтски кюфтенца, и възможно най-вежливото обслужване.

кв. "Бояна", ул. "Севастократор Калоян" 51

Gusto Italiano
Meat

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

10 коментара
  • 1
    moi6e...tolkoz avatar :-|
    Мойше! Толкоз!!!

    Бил съм в Meat два пъти. Скъпичко, но СУПЕР качествено.

    П.С. Бирата не струва;)

  • 2
    sylt avatar :-|
    sylt

    Относно Meat
    Много ме съмнява че Мария Караконова е опитала всичко, което описва. Заведението изглежда приятно, но храната, както често се случва у нас, е доста под нивото на вътрешния дизайн. Пробвах две неща - супа на деня и чийзбъргър с пържени картофи. Супата на деня беше боб чорба с панчета (уау), която ми беше сервирана хладка, и в която имаше основно лук, а бобът почти липсваше. Не съм сигурен, но май трябва да е обратното. Естествено го върнах, за голямо учудване на персонала.
    Чийзбъргърът изглеждаше добре, но месото не е по-различно от това в Мимас. Единствено картофките бяха ок. Както скоро беше коментирано по слуучай отварянето на едно подобно заведение в района, в София все още има само едно място за качествени бъргъри.

  • 3
    anna_f8 avatar :-|
    anna_f8


    Относно Меат
    любител съм на супи и три пъти (т.е. почти всеки ден, откакто е отворено), ям супа .Чудесни супи моркови и джинджифил, крем-супа леща, крем-супа целина. Сандвичите са с хубаво телешко. Не съм лююбител на свинско. Поттвърждавам: скъпичко, но СУПЕР качествено!

  • 4
    bai_toz avatar :-|
    Без коз

    Е,на никой ли не му направи впечетление,че когато отиде групичка от 4-6 човека и направи поръчката.От първото донесено до последното разликата е около 30 мин и първото вече е истинало.Но това не е само там.Така е повсеместно.

  • 5
    todorowa_albena avatar :-|
    Албена Тодорова

    В подзаглавието има печатна грешка.

  • 6
    princess_x avatar :-|
    princess_x

    До коментар [#3] от "anna_f8":

    Какво означава 'скъпичко' - колко струва например супата от леща?

  • 7
    fbr45306322 avatar :-|
    MyTwoCents

    До коментар [#1] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Гларус я пия в Халбите. Не е лоша. Интересна е. Вкусът е по-скоро неутрален и е добра алтернатива ако искаш по-традиционен вкус от Столично (тъмна или мътна). Говоря за алтернативи на наливни бири.

  • 8
    moi6e...tolkoz avatar :-|
    Мойше! Толкоз!!!

    До коментар [#7] от "MyTwoCents":

    Бирата...е въпрос на вкус, в края на краищата:) На мен от българрските най ми се харесва Столично тъмно (НЕ нефилтрираната светла) и Шуменско от по масовите. И Леф брюн от вносните;)

  • 9
    fbr45306322 avatar :-|
    MyTwoCents

    До коментар [#8] от "Мойше! Толкоз!!!":

    И на мен!

  • 10
    greta.letcheva avatar :-P
    Грета Лечева

    Поркетата е традиционно ястие широко разпространено в централна Италия. Тo изглежда като цяло прасе (с кожата), обезкостенo, осоленo и изпълненo с части от тялото на прасето. Месото се овкусява с чесън, черен пипер, розмарин, копър или други подправки, след което при пълно спазване на традицията, се завръзва на ръка с канап от естествени влакна от нашите майстори на поркета .Оставя се да престои и ароматизира в продължение на 12 часа, след което пънчето се пече в специална пещ при контролирано време и температура на два етапа : 1.В първия час при "по-агресивна" температура, за да направи свинската кожа хрупкава и ароматна; 2.Във втората фаза, при " по-ниска" температура, за да се поддържа меко и сочно месото. За производството си ние използваме предимно месо от женски свине, внимателно подбрани според спецификацията на италианската поркета .Поркетата се яде гореща или студена , нарязана на филийки като основно ястие, и като пълнеж за сандвичи, което позволява по-широкото и приложение и я прави особено подходяща за разширяване на асортимента Ви. Повече информация относно поркетата може да получите на сайта ни: http://italpork.blogspot.com/


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK