Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

8 17 апр 2015, 14:12, 38883 прочитания

Национален БАРометър

Субективен списък на клубовете и барове със собствен стил, послание и концепция. Новите места, истинските класики и още малко истории

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg


Илюстрация



СОФИЯ


Rose Sofia



Масивните дървени врати и огромно огледало в предверието на откритото преди по-малко от година столично заведение Rose Sofia намекват дискретно за миналото на сградата като дом на някогашната Българската земеделска банка (и нейния трезор за розово масло), Министерски съвет между 1934 и 1944 г. и настоящия официален адрес на БДЖ и Държавната лаборатория "Българска роза". Елегантният интериор на просторното Г-образно помещение с огромни прозорци и реставрирана дограма, дълъг бар и поръчкови меки плюшени високи столове, дивани и маси се отнася с уважение към неокласическата и леко барокова атмосфера на сградата и напомня силно за класическите американски локали, които няма как да бъдат категоризирани еднозначно като бар, клуб или ресторант.
 
Съставеният изцяло от мъже персонал подсказва, че Rose Sofia е насочено предимно към зрели момичета и жени, които търсят малко по-елегантни преживявания и изтънчено начало на вечерта веднага след края на работния ден. Заведението обаче работи още от 11:00 ч. и предлага специално изготвено гурме меню с дузина предложения в стандартни порции (салати от 7 до 9 лв. за микс салата с риба тон, конфи и леблебия, предястия от 7 до 14 лв. за гъши дроб с нутела и бананов хляб и основни ястия от 11 до 19 лв. за телешко бон филе с цвекло и броколи), по-добрите марки алкохол (малцово уиски, първокласни вина, водка и текила) и много интересни коктейли с екстракт от розово масло, за които се твърди, че не могат да бъдат опитани на друго място.
 
Това, което отличава Rose Sofia от останалите заведения в нощна София, е вечерната програма с ненатрапчиви концертни и кабаретни солови изпълнения на млади и утвърдени имена. Според ивент мениджъра на мястото Илияна Георгиева подобна култура за различни пърформанси все още липсва и тепърва ще бъде развивана малко по малко. "Организираме изпълнения на живо всеки четвъртък, диджей парти в петък и комбинация от диджей сет и различен пърформанс в събота. Не следваме точно определена структура и програма, просто сме се насочили към солови музиканти, изпълнители и кабаретни артисти, което го няма никъде другаде в София. Отношението е различно – глас, пеене, танц, костюми, интеракция с публиката и посетителите. Получава се много приятно. Наскоро ангажирахме една млада актриса с музикален проект, която импровизираще върху диско сета на Moustache Love и имаше много симпатично сценично поведение. Хората определено я харесаха, не искаха да си тръгват дори след края на работното време към три през нощта и я викаха на бис. Скоро ще има и една актриса от НАТФИЗ, която ще прави пърформанс в стила на "Кабаре" и Лайза Минели. Мислим да пробваме и с по-добрите стенд-ъп комици, типична американска култура."
 
Качеството на озвучаването се дължи на добрата работа на Dynacord, които са се постарали да постигнат равномерно ниво на звука във всички части на заведението. "Аз лично съм музикант и не съм чувала подобен звук на друго място в София, но трябва да дойдете вечер, за да се убедите сами. Концепцията е ясна – класни напитки, гурме храна и много симпатични музикални, танцувални и кабаретни one-man шоу програми няколко пъти седмично." Казано по друг начин, още една вечер в имението на Джей Гетсби.
Светослав Петров
 
Rose Sofia работи всеки ден от 11:00 до 03:00 ч. и се намира на ул. "Иван Вазов" 3. Повече информация и резервации на 0899 66 66 33

FRENCH 75

FRENCH 75




French 75

French 75 е бар в онзи, най-класически смисъл на думата – като от роман на Чандлър: на кьоше, с голи тухли, пруски свод и дървен макиаж. В него няма да видите модерната тези дни претенция за кокетност и домашен уют. Амбиансът по-скоро носи усещане за европейска столица, истински брадясали мъже на бара (и красиви жени до тях) и скоч с цвят на есенни листа. Не случайно на една от стените има подробна карта на всички шотландски дестилерии за малцово уиски, с която образователно да прекарате по-спокойните си моменти там. Бар, който спокойно може да съществува на тиха улица в Париж, Амстердам или Прага. Точно така е разположен и French 75 – леко встрани от централните бар-локации, в старата част на София, под бул. "Дондуков" и жълтите павета, на уличка далеч от човекопотока, тръгнал за още едно голямо и много градска суета.

Зад идеята стои чаровната и усмихната Eлица Николова – добре познато лице от нощния живот на столицата. Барът е стара нейна идея, която тя осъществява с апломб и твърдото убеждение, че това е нейния тип свят. "Това е място с душа. Ние не сме модерни, показни, стерилни – ние дишаме, пием и се забавляваме", твърди тя, отричайки с един замах тенденциите в София. Името на бара също е артистично – French 75 е прословут коктейл създаден преди век в парижкия New York Bar от Хари Макълхоун. Ефектът от смесването на джин, шампанско, лимон и захар трябва да "удря" като мощното полево оръдие French 75mm M18977. Коктейлът е толкова емблематичен за историята на миксологията, че това е първото, с което трябва да започнете, ако попаднете тук. Барманите услужливо го предлагат още докато седнете.   

Гид на алтернативните места за купон и изкуство в София ще намерите в статията Place control
За около година освен бар локацията се е превърнала и в микроклуб, където може да се забавлявате с живи акустични пърформанси и сетове на близки приятели на създателите като dj Valentine, Lucy, Jun Discopigg Yoshida, Ramsey Hercules, Indy, Niki Phoenix. Музиката, точно като улицата, е леко встрани от обичайния радиофоничен хаус – за инакомислещи, глобални и динамични хора. В определен момент барът вади и тайното си оръжие – широка подземна зала, която позволява още един диджей, високи столове и много място за танцуване. Скрито място, перфектно за частни партита.   
  

Въпреки прословутите нощни купони барът отваря от сутринта и е подходящо за всички видове срещи, кафета и модерно градско усамотение с таблет. Тук често се появяват и дребни хапки от приятелския френски ресторант в съседство, което прави картината окончателно завършена. Филип Георгиев



French 75 е на ул. "Сердика" 28 и работи от 08:30 до 02:00 ч. през седмицата и след 17:00 ч. през уикенда. Резервации на тел. 0887 04 45 57; 0882 62 33 08




Клуб Carrusel

Инфографика

КЛУБ CARRUSEL

Увеличаване



Carrusel отвори врати в края на 2014 г. – леко инкогнито, без мащабна рекламна кампания и с ярко изразената амбиция това да не бъде поредното заведение за онази прослойка, която обикаля от клуб в клуб само за да срещне едни и същи "модни" хора. Новаторската концепция на създателите (трио от утвърдени класици в жанра) е спартанско изпитание за масовия вкус. В клуба се разхождат хора предимно от креативната сфера на живота – модели, копирайтъри, фешън трендсетъри – небрежно държейки чаша шампанско (налято от специална система, която запазва качеството му и след като бутилката е отворена).

Домът на Carrusel е старото кино "Централ", разположено в един от най-артистичните райони на София – на две нива, подобно на бална зала, с амфитеатрална гледка. В средата на първото професионалните бармани смесват елегантни коктейли (наскоро един от най-успешните бармани и миксолози в света - Алекс Кратена, представи своето шоу тук) и правят живота на своите посетители няколко дози по-приятен. Деликатната претенция на клуба (и мечта на всички замесени в него) е прагът да бъде прекрачван само от убийствено облечени хора с отношение към външния си вид и детайла. Наградата за тях са шармантната атмосфера, сексапил и охотно отношение.

Диджеите (сред които DJ Marten, Сириус и Методикал, No good & Valentine) се подвизават на голяма сцена, от чиято висота владеят настроенията на публиката. Барът на нея, както и големият квадратен бар в средата на залата са подвижни и могат да бъдат премахнати, като в този случай мястото се превръща в зала, подходяща за изпълнения на живо, концерти и официални тържества. "Другите клубове залагат на чужди артисти, за да привлекат гости, ние избягваме да го правим", твърдят от Carrusel. "Защото, ако започнем, ще се превърнем в зала за събития: когато не поканиш някой "специален", ще бъдеш празен. Тук е обратното – гостите ни идват, за да се забавляват и знаят какво да очакват всяка една вечер, без значение дали диджеят е този или онзи. Ключовата дума е настроение, а ние го постигаме с приятна музика, страхотни коктейли и позитивна атмосфера, в която хората се забавляват и танцуват..."

Клуб Carrusel е на ул. "Г.С.Раковски" 108. Клубът работи от сряда до събота след 23:00 ч. Резервации за настоящи клиенти на тел. 0877 07 80 80

Il Mondo

Il Mondo



Il Mondo

 
В началото на февруари в центъра на София отвори нов бар, но с дълга история – Il Mondo. Затвореното пространството е за 90 места, но с градината капацитетът надхвърля 200. "Търсим средната класа. Млади хора, които имат положение, ниво, образование, но все още не са семейни и имат желание да излизат", казва увереният в идеите си 37-годишен Тодор Василев, който има дългогодишен опит със заведения като управител и барман, включително на летни и зимни курорти. Работил е на същото място от времето, в което тук беше популярния Buddha Bar. 
 
Комфортът е това, с което той и неговият съдружник искат клиентите да асоциират Il Mondo. Както и качествената музика – при него поп фолкът и хаусът са твърдо забранени, дори и да става въпрос за частно парти. Все повече се очаква мястото да се развие и към живи изяви. "Искаме да е място, на което спокойно да консумираш това, което наистина желаеш, вместо да налагаме нещо определено."
 
Il Mondo започва живота си от Стара Загора през декември 2008 г., където заведението съществува и до днес, но по различен начин. "В началото концепцията беше за бар с билярдна зала. Но с времето хората започнаха да остават все по-дълго и се превърнахме в нощен клуб. За нас беше голям късмет, че в онези години в града имаше десет хиляди американци покрай строежа на ТЕЦ. А работата с чужденци като обслужване винаги е много различна, така че те създадоха съвсем друга атмосфера – такава, каквато искахме да направим. Чрез тях излъгахме кризата за малко, но когато тръгнаха, всичко тръгна надолу. Междувременно започнахме да каним и групи, което се случи инцидентно – от успешно парти по случай 8 март. Никой преди това не правеше клубни концерти в Стара Загора, така че заехме тази ниша и всеки петък имаше лайв. За съжаление в провинцията, ако една група не се върти в ефир, трудно може да напълни заведение. А и ако си фен, ще отидеш няколко пъти да гледаш определени музиканти, но в повечето случаи отношението е "тези ги гледах, догодина пак". 
 
След кризата старозагорското Il Mondo се премества на пространство с по-малък капацитет и работи от четвъртък до събота. Функционира изцяло като бар, често ориентиран към гледане на мачове следобед и провеждане на детски партита през деня. "На нас това ни е основен бизнес, грижим се за него и сме винаги в самите барове – ако някой има забележка, може да ми я каже лично. Докато голяма част от управителите се занимават с друго, влизат в бранша с идеята, че е лесно, и се разрастват, без да си дават сметка какво ще им коства."
 
Между 2007 и 2012 г. Il Mondo има в Слънчев бряг, където е таргетиран най-вече към английските семейства, които Тодор описва като много лоялни клиенти – ако харесат определено място, ще му бъдат верни. Но "такива клиенти вече в Слънчев бряг няма – това място се промени тотално".
 
Il Mondo в София се намира на ул. "Леге" 15А, работи от 09:00 до 05:00 ч., тел: 0887 77 60 60
в Стара Загора е 
на ул. "Св. Княз Борис I" 93, тел: 0884 45 15 50


Кафе Клуб Влайкова (ул. "Цар Иван Асен" II 11, 08:00 - 00:00, 0879 00 16 74) работи от началото на април на мястото на едноименния апокрифен клуб, който приютяваше ъндъграунд електронни партита, преди съседите да се намесят и да изгонят всички по посока "Жул Верн". Новото заведение на старото място с огромни витрини обаче има съвсем нови собственици, които обещават да го превърнат в пространство за изкуство, музика, литература и всякакви културни събития и вече наблягат на сериозния брой коктейли, ако можем да съдим по снимките във фейсбук страницата на заведението. Интериорът е поосвежен с бар и малки маси с дървени столове, а музиката е предимно соул, фънк и джаз.

Tell Me Bar (ул. "Иван Вазов" 12, вторник до събота от 17:00 до 07:00 ч., 0879 99 32 16) е симпатично място в карето заведения около столичната улица "Шишман", което залага предимно на качествената соул, джази, диско и хаус музика и сериозното разкършване на импровизирания дансинг около белия дървен бар и масите в този клуб. Един поглед към последните събития разкрива доста приемлив афинитет към по-интересните ъндърграунд диджеи в София: Ramsey Hercules, Moustache Love, Clipper, Niki Phoenix, Sirius & Methodikal, Stefan Dega, Mr Moon и Ivo Graves.
 
Още едно заведение, което се помещава на мястото на бившия клуб Funky Kitchen и още по-легендарния бар Porno. Името на Charlie Sheen (ул. "Стефан Караджа" 26, 0888 10 41 61) предполага чудесно извинение за партита с много наркотици и порно актриси, но едноименното място до Сатиричния театър се определя като електронен клуб за дръмендбейс, брейкбийт, хаус, техно, геридж, хип-хоп, бас и трап партита от четвъртък до събота, които често прерастват и в афтърпартита до ранното утре и са много подходящи за издръжливи хардкор фенове.


"КОТКА И МИШКА"

Преглед на оригинала "КОТКА И МИШКА"



ПЛОВДИВ


Котка и Мишка


"Котка и мишка" (играта на думи в името на бара е вдъхновена от местоположението му в квартал "Капана") е съвсем нова, но вече задължителна спирка с ясно заявена концепция – това да е пловдивското място за белгийска и българска занаятчийска бира. Тук няма да откриете масовите лагер видове, а Chimay, Duvel, Delirium и Westmalle са само част от 150-те различни вида пиво. Цените варират от 3 до 8.50 лв. за бутилка, изключение правят бирата Vintage, която е комбинация между вино и бира на цена от 32 лв за 0.375 мл. Другото специално предложение е Deus – шампанизирана бира oт областта Шампан на цена 54 лв. за 0.75 мл. Ако предпочитате българското, изборът е между три вида крафт бира – Glarus, "Бял щърк" и "Диво пиво" (от 2.30 до 5.00 лв.) Разбира се, барът предлага и топли напитки, както и стандартните безалкохолни и алкохолни питиета.

Историите на баровете "Петното на Роршах", artnews cafe, "Мария-Луиза", "Найолона" четете в статията "Духът в бутилката"

Според собствениците Ивайло Дернев и Димитър Семков хората в България все още откриват различното пиво и създават нови навици и традиции в пиенето на бира. Посредством бара си се надяват да засилят именно този процес в Пловдив. "Бирата в "Котка и мишка" е приключение, близо до усещането при пиенето на хубаво вино. Всяка е с различен вкус, различен нрав, от различен регион и с различна, но задължително дълга история. И със сигурност е бира, която заслужава отношение, не е за наливане", споделят те.

Силно впечатлени сме и от облика на заведението, дело на архитектурното "Студио 8 и ½". Интериорът – микс от индъстриъл и урбанистичен стил с елементи от 60-те, дневната светлина, влизаща през голямата стъклена витрина на заведението, светлото дърво и тъмната сива боя, пресъздават онзи така специфичен северен уют, отличаващ се със спокойствие и простота. Имайте предвид, че вътрешността на заведението събира не повече от 30 седящи места, но за щастие през топлите дни и вечери изнесените навън маси предлагат пространство за по-големи компании. Един от най-често срещаните въпроси вероятно би бил – "а има ли места на горния етаж?" Не, няма, защото там се намира офисът и работно място на Ивайло и Димитър. Двамата са създатели и редактори на онлайн медиите "Под тепето" и "Капана" и макар да нямат никакъв опит в управлението на заведение, казват, че това не е никаква пречка да са силно ентусиазирани от новата си идея.

Съвсем скоро "Котка и мишка" ще ни кани и на различни събития – дегустации на белгийска бира два пъти в месеца, чрез които ще се представят нови вкусове, както и срещи и дебати по различни актуални теми.

"Котка и мишка" е на ул. "Христо Дюкмеджиев" 14 и работи от 10:30 до 23:00 ч. всеки ден.




KinoCafe

Сградата на кино-театър "Гео Милев" винаги е била място за културни срещи и приятно прекарване на времето. През годините тук са се помещавали библиотека, школи по различни изкуства, ресторант и сладкарница. Днес на горните етажи се намира "Дом на културата на железничарите", киното не работи, но пък в сградата има нови наематели.

"Нямате билет за кино? Няма проблем. Винаги сте добре дошли в бара", е един от надписите в отворилия преди два месеца нов бар. "Решението как да кръстим заведението е донякъде логично – все пак се намираме в сградата на кино и хората никога няма да се отучат да му казват кино", казва Ренета Клисарова, която ръководи мястото заедно със семейството си. Идеята им е да направят заведение, каквото в Пловдив според тях винаги е липсвало.

Представяния на Apartment101 Cofe@Bar, Download, Gramophone, Vino Culture, Библиотеката са в "Густо тайм"

Интериорът е първата очевидна притегателна сила и дело на пловдивската дизайнерка Александрина Александрова. Помещението е разделено на две части – в едната са разположени меки кресла с британски елементи в тапицерията, ниски маси и небрежно разхвърляни чуждоезични издания, плакати и декори, взети от кинотеатъра. Червена плътна плюшена завеса отделя другата част – бар, чиято основа се състои от изрязани специално за мисията книжни томове (не се притеснявайте, нито една книга не е пострадала нарочно, напротив – води втори живот след жалкото състояние, в които е била открита), голяма черна дъска с описано на нея меню и стари кухненски столове от 60-те. Повечето от елементите тук са наследство от помещаваща се преди това тук фирма за английски секънд хенд, които архитектката успешно реставрира и интегрира в идеята за кино-заведение, като например изписването на имена на актьори на облегалката на някои от столовете.

KinoCafe е с ясна концепция: drinks – food – events. В менюто се предлагат различни видове кафе и топли напитки (1.59 – 4.99 лв.), като едно от най-търсените предложения е безалкохолното Biscolato (3.49 лв), която се е превърнала в "любимата топла напитка на пловдивчани" и е по идея на един от барманите. Също така може да опитате няколко вида плодова цитронада и 1 литър домашна лимонада за 4.99 лв. За онези, които наистина държат на здравословните напитки, барът забърква фитнес смути с добавки годжи бери, конопени семeнa, натурално какао и други. Специалните Кино коктейли на Ева Лонгориа като "Седем хълма", "Евита Перон" и "Зелен Лондон" са на цени от 4.99 лв. (има и шоколадов крем с Гайо шоколад и малиново вино Trastena). Храната се състои главно от сандвичи, брускети и салати, комбинирани със здравословни съставки като чиа и спирулина, като скоро се очаква и по-богата селекция.

Част от интересните събития в KinoCafe са неделните брънчове. За два месеца тук са се провели пет брънча под различни теми (италиански, американски, по случай 8 март, Свети Валентин и Цветница), редовни са и партита с участието на различни български и чуждестранни диджеи. 
Барът вече е с открита лятна градина над 40 места. 

KinoCafe е на ул. "Васил Априлов" 3 и работи от 08:00 до 22:00 (петък и събота до 02:00), тел:0896 81 32 34
 



Fargo

Преди години тук, в обновения "Дом на киното Лъки", се намираше небезизвестният клуб "Лебовски". Съвсем скоро на втория етаж отвори ново място, носещо име на друго заглавие от каталога на режисьорите братята Коен – Fargo. 

Присъствието на седмото изкуство тук е осезаемо – от филмовите плакати по стените, колажът от ретро фотоси под бара, старите руски прожекционни апарати.... Концепцията на бара е "да обединява хора с общи интереси", а желанието на собствениците Борислав Лалев, Янко Гогов и Янаки Дерменджиев е да създадат среда, в която клиентите да се завръщат отново и отново. Уверяваме се, че това е напълно възможно – обстановката предразполага към прекарване на часове, четейки някой стар брой на списание "Кино" от края на 80-те с тиха и приятна музика (библиотеката с периодични издания идва от личната колекция на Янко). 

Предложенията в менюто са стандартните – липсва български алкохол за сметка на висококачествените вносни марки, ако предпочитате чай, имате по-интересен от обичайния избор като мурсалски, ройбос или мате. Коктейлите са на цени от 5 и 6 лв., като всеки петък могат да опитат два нови вкуса, а съвсем скоро се очакват и нови нетрадиционни попълнения с филмови имена. 

Календарът със събития е попълнен всеки четвъртък с прожекции на късометражни и документални филми. Интересни събития, които предстоят да се случат, са тематични филмови куизове и събеседвания с лектори актьори с вход свободен за студенти и ученици.

Fargo е на ул. "Гладстон" 1 и работи от 08:00 до 23:00 ч. всеки ден, тел:
0894 69 85 16

Илюстрация




Basquiat Wine & Art

Очевидно идеята на Пловдивската община да превърне квартал "Капана" в артистична събирателна точка на събития и герои заработва с пълна сила. На стратегически ъгъл, с големи прозорци, съхранена стара дограма, стени, боядисани в ярки топли цветове, Basquiat Wine & Art печели с непретенциозност, небрежна атмосфера, уют и артистичност. Всъщност се оказва, че барът заработва в този си вид и на тази локация след известно прекъсване. Преди време той е съществувал под Дома на техниката, където се е помещавал и бившият клуб "Лебовски", но през 2011 г. затваря врати за три години. Редовните му някогашни клиенти сега отново са доволни – заведението живее втори живот от месец ноември миналата година на вече приличното му място. 

"Жан-Мишел Баския е свързващо звено между нас двамата, защото той беше един от поводите да обърнем внимание един на друг във вечерта, в която се запознахме в друго култово заведение в Пловдив – "Найлона", обяснява един от собствениците - Константин. Аз бях облечен с тениска, на която беше изписано името на художника Баския (закупена от негова ретроспективна изложба в Милано през 2006 г.), а Ева се оказа, че за първи път среща човек, извън нейното обкръжение, който да знае нещо за него..." Сега двамата са семейство и освен обичта към дъщеря си се грижат и за тази към изкуството. 
Затова са избрали освен обичайните неща за консумация заведението им да предлага и храна за сетивата и преживяванията. На входа му плакат посочва, че всяка първа и трета сряда от месеца тук се слушат грамофонни плочи ("Ако ви е писнало от шумни заведения и партита и сте се настроили за приятен разговор в компанията на приятели с чаша бяло или червено вино и качествено подбрана музика, това е вашата вечер").

Специалното внимание към музиката е залегнало и в проекта "Философия на музиката", който говори за влиянието на музиката върху другите изкуства, музикалните звуци и възприятията породени от тях, и др. Сред постоянните случвания тук са джазконцерти, кинопрожекции, представяния на книги, театрални импровизации, а това, което ще отличава Basquiat от останалите арт локации, са и предвидените куклени представления. За тялото също има по нещо – турнири по канадска борба и излъчване на по-важно спортно събитие.

По думите на собствениците досега успяват да постигнат целта си, а именно - в дните, в които нямат събития, да предлагат приятна и спокойна атмосфера за хората с добра селекция от топли напитки, малиново вино и някой-друг домашен сладкиш. Според Константин през последните година-две в Пловдив се случват много неща, "Капанът" привлича нови хора, заради затварянето на улиците за коли и превръщането й в пешеходна зона. Но му се иска да се работи в дългосрочен план за развитието на града, а не само до 2019 г., когато той ще е столица на културата. "Искам дъщеря ми, която сега е на три години, да живее в красив и жив град, когато порасне, и това да е Пловдив." 

Basquiat Wine & Art е на ъгъла на ул. "Братя Пулиеви" и ул. "Йоаким Груев", работи от 09:00 до 00:00 ч., тел. за резервации: 0895 46 04 93

BeeBop Café 

Джаз клуб за жива музика, който отвори врати преди година и половина. Собствениците – музикантите с дългогодишен опит Мирослав Турийски, Иван Неделев и Николай Карагьозов, се обединяват около идеята да създадат пространство с по-специално отношение към джаза за добре подбрани културни събития и изтънчена публика. 

"BeeBop Café иска да предложи на посетителите си лесно достъпно място с тясна концепция. Едно успешно джаз заведение трябва да е уютно и семпло място, в което сцената да разполага с пиано поради характера на стила, и ние към това се стремим", споделя Иван Неделев. Сцената разполага с пиано роял и сет барабани и акцентът в заведението е към нея. Всеки четвъртък тук се представят джаз формации, вторник е отреден за акустични и камерни изпълнения, програмата за събота е с "по-поп" звучене, а всяка последна неделя на месеца има базар за грамофонни плочи. Друг проект на собствениците е Jazz Story, който представя живота и творчеството на музиканти от световната джаз сцена по документален начин. Входът за различните събития варира между 7 и 12 лв. 

Отварянето на BeeBop Café съвпада с Джаз фестивала в Пловдив, който тази година ще се провежда за трети път в клуба. 

BeeBop Café се намира на ул. "Гладстон" 1 и работи от 10:00 до 01:00 ч., неделя: от 11:00 ч., тел. за резервации: 032 59 47 79; www.beebop-cafe.com
 


  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място: Бар "Сол" Ново място: Бар "Сол"

Заведението отваря след основен ремонт и с разнообразна храна

13 мар 2020, 1947 прочитания

Networking Premium открива петата си локация в Пловдив Networking Premium открива петата си локация в Пловдив

Така се превръща в първата национална мрежа от споделени офис пространства в страната

6 мар 2020, 3393 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Имало едно щастливо време

Знакови сгради около "Царя" и техните забравени собственици

Още от Капитал
Корпоративни карти за 3.5 млн. евро

Българската стартираща компания Payhawk привлече нова инвестиция за 3 млн. евро и общо досега е получила 3.5 млн. евро.

По кой път вървим в лабиринта на кризата

Правителството е принудено да взима в много голяма степен чувствителни решения и не трябва да допуска никакво съмнение в тях

Колко ще продължи?

Има различни сценарии за край на здравната криза, всички с не особено далечен хоризонт

Непреодолимата сила на короната

Как извънредното положение ще се отрази на облигационните отношения

Шоу по време на пандемия

Как културата и шоубизнесът се променят насред постоянните трусове

Моне за всеки ден

Изложба преживяване в ново пространство за дигитални арт събития в Барселона ни потапя във вселената на Клод Моне

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10