Национален БАРометър
Субективен списък на клубовете и барове със собствен стил, послание и концепция. Новите места, истинските класики и още малко истории


Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
8 коментара
Хубава статийка, добре подбрана и описана.
Не мога да разбера какво прави "Бакарди клуб" Добрич тук - стандартна и натруфена дупка, задимена и претенциозна без всякакъв стил.
Едва издържах първата страница. Самоцелното използване на безумни чуждици като "пърформънс" и "трендсетър" (или както там беше) показват единствено непознаване на родния език (слабо ниво на образование и непрочетени книги) и голяма доза комплекси. Да не говорим, че изброените поне за София заведения са си обикновени нощни барове, където се събира всякакъв сбирщайн, най-вече опитващи се да го играят сноби дребни мениджърчета в западни фирми, неуспели възпитаници на НАТФИЗ и "музиканти". Според мен авторът на статията просто прави реклама на заведенията на негови приятели или близки.
Ето затова обичам Капитал и въобще всички издания на Економедия,защото всичко,което издават,написват/аз купувам Капитал,защото ми го открадват от пощенската кутия/ още от 1994 г. е просто всичко онова,което искам да прочета в една истинска медиа.
Аз не чета друг сайт,с малки изключения,освен сайта на Дневник/липсва ми хартиеното издание/.Започнах да избягвам коментарите,тъй като има много тролчета и злонамереност.
Прекрасна разходка,тъй като в момента не мога да пътувам.
Моите поздравления!
Видя ми се много шарено.
До коментар [#2] от "Тюфлекчия":
Да добавим - само от първия текст, мастър-пийс (придържам се към стила) на Светослав Петров.
*гурме - ок, това е понавлязло в езика, може да се предъвче.
*солови изпълнения на млади и утвърдени имена - вероятно антидота на такава комбинация е "стари и неутвърдени имена".
*ивент мениджъра - ясно.
*интеракция с публиката - примерно "публиката започна да интерактира с пърформънс ди-джеите и не можа да си дояде шкембе-чорбата".
*стенд-ъп комици - повече от ясно.
*класни напитки - това как да го разбираме, като в руския език "классный напиток" или е нещо друго?
Съгласен с автора на коментара - можеш да се уригнеш (или "оригнеш") след първия текст и да превключиш на кварталната кръчма.
rt perla във фейсбук
Публикувано през m.capital.bg
Предългата статия за Малкия интер ми дойде в повече!
Ето няколко идеи за ВТ:
1) Летния бар на Мелън на Конете (Паметника на Асеневци). Дано го отворят тази година също!
Или просто си носете бира и седнете под Конете.
Не пропускайте после 25-тата топка :) (питайте местните, ще ви кажат)
2) Бар Мелъди. Познат е с предишното му име Пепи'с. Срещу ресторант Щастливеца. Вход откъм стария пазар.
3) Бар Да-Да - ул.Велчо Джамджията 12
Ъндърграунд, в смисъл, че е наистина под земята, но поради особения релеф на града, като слезете долу, се озовавате в миниатюрно, но много хубаво за пиене на бира дворче. Хората, които се събират там са много приятни.
4) Сити Пъб
Има наливен Калтенберг!
Лошото е, че винаги е тъпкано и позволяват да се пуши. Нещастници!
Браво, свежа статия. Идеално за такива като мен, който през последните 5-6 години нямат време за барове. Сега ще мога да наваксам.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.