Le Bistro Krasi Eric

Подобни места заслужават три пъти "ура". И първото ще е за стека тартар: сочна, леко люта кайма, поднесена с жълтък, малка зелена салатка и пържени картофи – класиката във всяко френско бистро. На пръсти се броят обектите, на които се предлага този специалитет, и още повече – на такава цена. Евентуално разочарование може да дойде от обстановката. Ремонт след предишните заведения, които бяха в малкото приземно помещение на ул. "Карнеги", почти липсва. За сметка на това, за да няма колебание къде се намираме – по стените има брой на Charlie Hebdo и няколко фотографии на парижки места, а от малък плеър излиза френска музика.

Менюто се мени всеки ден и съдържа това, което би трябвало да се очаква: няколко вида омлети, завити и с онази прелестна стичаща се сълзичка все още течен жълтък. "Винаги ще имаме омлет, защото винаги има яйца", получих мъдър отговор на не толкова мъдрия въпрос. Освен това може да очакваме домашен свински пастет, вряла лучена супа, бьоф бургиньон, печена свинска пържола и риба, телешки антракот и десерти, приготвени със знание и чувство: препечен и хрупкав тарт татен, ягоди с розмарин, шоколадов мус, крем карамел.

При посещението на обяд заведението беше празно и получихме цялото нужно внимание. При вечерното беше пълно до последното място и настъпи лек хаос, за който беше нужно повече търпение. Но това, както и обстановката, с времето лесно може да се промени към по-добро. Важното е, че много по-трудно би се развалил стилът на един готвач с над 30-годишен опит по света с подобна кухня. А кухнята му е вкусна и честна. Любопитно е как ще се развие това малко семейно бистро. Но без всякакво колебание - заслужава едно bon courage от нас.

Le Bistro Krasi Eric

София, ул. "Карнеги" 22

работно време: 11:00 – 23:00 ч.

тел.: 0898 50 25 77

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    pavel_p avatar :-|
    pavel_p
    • - 2
    • + 2
  • 2
    smart_za_batkov avatar :-|
    Батков-вън
    • - 5
    • + 7

    Ужасно обслужване... храната е ок, но нищо особено, че да си заслужава да търпиш намусеното и бавно обслужване цяла вечер. Впрочем - причината да избягвам Франция като цяло...

    Нередност?
  • 3
    anima77 avatar :-|
    anima77
    • - 1
    • + 7

    Тези хора направо ме изумиха. Започнаха от една формула, която винаги работи - добра храна на справедлива цена. И няма и два месеца по-късно вече са с друга концепция - горе-долу храна на може да се каже висока цена (особено като се има пред вид лидълския произход на повечето изходни продукти).
    И резултатът не е закъснял - в събота вечер е празно, докато преди в делнични дни нямаше места.
    В началото инвестицията от 5 лева и 23 стотинки в обстановката, наред с разсеяното обслужване и дългото чакане изглеждаха по-скоро чаровно, но за съжаление в настоящата ситуация са си чиста проба неприятни.
    Не знам, дано да преосмислят.

    Нередност?
Нов коментар