Le Bistro Krasi Eric

   ©  Цветелина Белутова
   ©  Цветелина Белутова

Подобни места заслужават три пъти "ура". И първото ще е за стека тартар: сочна, леко люта кайма, поднесена с жълтък, малка зелена салатка и пържени картофи – класиката във всяко френско бистро. На пръсти се броят обектите, на които се предлага този специалитет, и още повече – на такава цена. Евентуално разочарование може да дойде от обстановката. Ремонт след предишните заведения, които бяха в малкото приземно помещение на ул. "Карнеги", почти липсва. За сметка на това, за да няма колебание къде се намираме – по стените има брой на Charlie Hebdo и няколко фотографии на парижки места, а от малък плеър излиза френска музика.

Менюто се мени всеки ден и съдържа това, което би трябвало да се очаква: няколко вида омлети, завити и с онази прелестна стичаща се сълзичка все още течен жълтък. "Винаги ще имаме омлет, защото винаги има яйца", получих мъдър отговор на не толкова мъдрия въпрос. Освен това може да очакваме домашен свински пастет, вряла лучена супа, бьоф бургиньон, печена свинска пържола и риба, телешки антракот и десерти, приготвени със знание и чувство: препечен и хрупкав тарт татен, ягоди с розмарин, шоколадов мус, крем карамел.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


3 коментара
  • 1
    pavel_p avatar :-|
  • 2
    smart_za_batkov avatar :-|
    Батков-вън

    Ужасно обслужване... храната е ок, но нищо особено, че да си заслужава да търпиш намусеното и бавно обслужване цяла вечер. Впрочем - причината да избягвам Франция като цяло...

  • 3
    anima77 avatar :-|
    anima77

    Тези хора направо ме изумиха. Започнаха от една формула, която винаги работи - добра храна на справедлива цена. И няма и два месеца по-късно вече са с друга концепция - горе-долу храна на може да се каже висока цена (особено като се има пред вид лидълския произход на повечето изходни продукти).
    И резултатът не е закъснял - в събота вечер е празно, докато преди в делнични дни нямаше места.
    В началото инвестицията от 5 лева и 23 стотинки в обстановката, наред с разсеяното обслужване и дългото чакане изглеждаха по-скоро чаровно, но за съжаление в настоящата ситуация са си чиста проба неприятни.
    Не знам, дано да преосмислят.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал