С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация

// Light / Места

15 юни 2018, 11:15, 55135 прочитания

Ново място: Manzo

Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Сградата била построена през 1952 г., в разгара на сталинизма, и приземното й помещение било предназначено за магазин. Софиянци добре помнят времената, когато там имаше плод-зеленчук.


Фотограф: Цветелина Белутова
В по-ново време се изредиха разни заведения, но от седмица, поне според първи впечатления, там вече е подходящото - ресторант Manzo (произнася се манцо, говеждо на италиански).


Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini, така че съвсем правилно ще си помислите първо за Италия. Но оттам насетне започват разликите.

Manzo не е пицария. Предлага няколко пълнени фокачи, три калцонета и няколко вида паста. И тук приключваме с тестото. Защото главният герой в това меню, както сочи и името на ресторанта, са месата.

Дизайнът в Manzo е отчетливо в стилистиката на 70-те, като в случая удобството не е станало негова жертва, както понякога се случва. Усещането е като за нюйоркско бистро и още с влизането възниква очакване не толкова за паста, колкото за хамбургери. И да, те са там - цели четири.

Фотограф: Цветелина Белутова

Този крайъгълен камък на храната ни, както помним от "Криминале", окончателно покори света, след като стана номер едно и във Франция по консумация. София по никакъв начин не прави изключение в тази тенденция, така че Manzo се включва във вечния спор "къде ги правят най-добре".



Покрай хамбургерите има и два класически шницела - говежди и свински.
Суровите тартари и карпачо са подгрявка за скарата: говеждото месо е от Уругвай и Италия, свинското - от България (чифлик "Ливади").

Плюс е, че в Manzo може да се седне както за по-бързо и леко ястие, например лампредо - класическият флорентински сандвич с шкембе, така и за напоителна вечеря с бонфилетата на скара.

Другият плюс е, че човекът, който ще поведе това място от плод-зеленчуковото към месното му битие, е главният готвач Кристиан Грасо, когото знаем от Forno Cipollini 2.

ул. "Раковски" 193
12 - 22 ч.
0879 900699


Ново място: Manzo

Фотограф: Цветелина Белутова [Капитал]

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място: Амок Ново място: Амок

Клубът иска да разнообрази алтернативната сцена в София

14 фев 2019, 1985 прочитания

Шънджън - бикът на китайската амбиция 2 Шънджън - бикът на китайската амбиция

Градът е огромен експеримент на Китай за бизнес, административен опит и различен начин на живот

8 фев 2019, 4488 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Sightspotting

Глазгоу за нетуристи

Ти декларира ли биткойна?

Данъчните отново напомниха, че печалбите от търговия и сделки с криптовалути се облагат

Задава ли се нова ядрена надпревара

Оттеглянето на САЩ и Русия от договора за ракетите със среден и малък обсег ще подкопае най-вече сигурността на Европа

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Как (не) живеем

Кураторката Вера Млечевска за въпросите, които поставя предстоящото българско участие на Венецианското биенале

Ах, Мария

Излезе първата книга на създателката на блога Brain Pickings

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 7

Капитал

Брой 7 // 16.02.2019 Прочетете
Капитал PRO, Топ 5 от "Капитал": Темите, които можете да прочетете само тук

Емисия

СЕДМИЧНИКЪТ // 16.02.2019 Прочетете