Ново място: Manzo
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Ново място: Manzo

Ново място: Manzo

Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini

Марина Караконова
70407 прочитания

© Цветелина Белутова


Сградата била построена през 1952 г., в разгара на сталинизма, и приземното й помещение било предназначено за магазин. Софиянци добре помнят времената, когато там имаше плод-зеленчук.

Фотограф: Цветелина Белутова

В по-ново време се изредиха разни заведения, но от седмица, поне според първи впечатления, там вече е подходящото - ресторант Manzo (произнася се манцо, говеждо на италиански).

Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini, така че съвсем правилно ще си помислите първо за Италия. Но оттам насетне започват разликите.

Manzo не е пицария. Предлага няколко пълнени фокачи, три калцонета и няколко вида паста. И тук приключваме с тестото. Защото главният герой в това меню, както сочи и името на ресторанта, са месата.

Дизайнът в Manzo е отчетливо в стилистиката на 70-те, като в случая удобството не е станало негова жертва, както понякога се случва. Усещането е като за нюйоркско бистро и още с влизането възниква очакване не толкова за паста, колкото за хамбургери. И да, те са там - цели четири.

Фотограф: Цветелина Белутова

Този крайъгълен камък на храната ни, както помним от "Криминале", окончателно покори света, след като стана номер едно и във Франция по консумация. София по никакъв начин не прави изключение в тази тенденция, така че Manzo се включва във вечния спор "къде ги правят най-добре".

Покрай хамбургерите има и два класически шницела - говежди и свински.

Суровите тартари и карпачо са подгрявка за скарата: говеждото месо е от Уругвай и Италия, свинското - от България (чифлик "Ливади").

Плюс е, че в Manzo може да се седне както за по-бързо и леко ястие, например лампредо - класическият флорентински сандвич с шкембе, така и за напоителна вечеря с бонфилетата на скара.

Другият плюс е, че човекът, който ще поведе това място от плод-зеленчуковото към месното му битие, е главният готвач Кристиан Грасо, когото знаем от Forno Cipollini 2.

ул. "Раковски" 193

12 - 22 ч.

0879 900699

Фотограф: Цветелина Белутова
Източник: Капитал
Фотограф: Цветелина Белутова
Фотограф: Цветелина Белутова

Сградата била построена през 1952 г., в разгара на сталинизма, и приземното й помещение било предназначено за магазин. Софиянци добре помнят времената, когато там имаше плод-зеленчук.

Фотограф: Цветелина Белутова

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Ново място: Quché

Ново място: Quché

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK