С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация

// Light / Места

15 юни 2018, 11:15, 49407 прочитания

Ново място: Manzo

Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Още по темата

Ново място: "Лили Фам"

Подобно място отдавна трябваше да се появи в София: модерен азиатски ресторант

5 окт 2018
Сградата била построена през 1952 г., в разгара на сталинизма, и приземното й помещение било предназначено за магазин. Софиянци добре помнят времената, когато там имаше плод-зеленчук.


Фотограф: Цветелина Белутова
В по-ново време се изредиха разни заведения, но от седмица, поне според първи впечатления, там вече е подходящото - ресторант Manzo (произнася се манцо, говеждо на италиански).


Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini, така че съвсем правилно ще си помислите първо за Италия. Но оттам насетне започват разликите.

Manzo не е пицария. Предлага няколко пълнени фокачи, три калцонета и няколко вида паста. И тук приключваме с тестото. Защото главният герой в това меню, както сочи и името на ресторанта, са месата.

Дизайнът в Manzo е отчетливо в стилистиката на 70-те, като в случая удобството не е станало негова жертва, както понякога се случва. Усещането е като за нюйоркско бистро и още с влизането възниква очакване не толкова за паста, колкото за хамбургери. И да, те са там - цели четири.

Фотограф: Цветелина Белутова

Този крайъгълен камък на храната ни, както помним от "Криминале", окончателно покори света, след като стана номер едно и във Франция по консумация. София по никакъв начин не прави изключение в тази тенденция, така че Manzo се включва във вечния спор "къде ги правят най-добре".



Покрай хамбургерите има и два класически шницела - говежди и свински.
Суровите тартари и карпачо са подгрявка за скарата: говеждото месо е от Уругвай и Италия, свинското - от България (чифлик "Ливади").

Плюс е, че в Manzo може да се седне както за по-бързо и леко ястие, например лампредо - класическият флорентински сандвич с шкембе, така и за напоителна вечеря с бонфилетата на скара.

Другият плюс е, че човекът, който ще поведе това място от плод-зеленчуковото към месното му битие, е главният готвач Кристиан Грасо, когото знаем от Forno Cipollini 2.

ул. "Раковски" 193
12 - 22 ч.
0879 900699


Ново място: Manzo

Фотограф: Цветелина Белутова [Капитал]

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Какви са вашите отношения с парите
Покажете как харчите и ще ви кажем какъв герой сте

Разберете ТУК

Разбирате ли се добре с парите?



Прост въпрос, чийто отговор обаче често затруднява. За някои хора парите са просто символ за личен или професионален успех. Други ги възприемат като средство за по-висок социален статус и неговата демонстрация без значение дали са щастливи или не.

Направете този бърз и забавен тест, за да разберете какъв герой сте, как харчите, какви са рисковете и как да подобрите отношенията с парите си.


capital.bg/partners/unicredit

Прочетете и това

Андалусия: една добра седмица 1 Андалусия: една добра седмица

Жега, история и гамбас в Южна Испания

9 ное 2018, 11258 прочитания

Нови места: "Книгата" и "Кино Култура" Нови места: "Книгата" и "Кино Култура"

Две пространства се присъединяват към вълната от нови места с културна програма в София

26 окт 2018, 18776 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Sightspotting

Глазгоу за нетуристи

Защо се задавя германският мотор

Германия трябва да използва момента да се подготви за пренастройване на икономиката си сега, докато растежът още е солиден и демографската криза не се усеща силно

Годината, в която телевизия "Алма матер" стана известна

Университетът замрази договора си с външния продуцент, който щеше да създава програма за канала

Кредитор продава рециклиращите машини на Пламен Стоянов-Дамбовеца

Оборудването е струвало около 10 млн. лв. при покупката му, а сега се предлага за около половината

20 въпроса: Мария Касимова

Най-новата й книга - "Балканска рапсодия" (изд. "Колибри"), излезе тази есен

Есенният филмов маратон

По-интересните заглавия на "Киномания 2018"

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 46

Капитал

Брой 46 // 17.11.2018 Прочетете
Капитал PRO, Топ 5 от "Капитал": Темите, които можете да прочетете само тук

Емисия

СЕДМИЧНИКЪТ // 17.11.2018 Прочетете