С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

15 юни 2018, 11:15, 66300 прочитания

Ново място: Manzo

Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Сградата била построена през 1952 г., в разгара на сталинизма, и приземното й помещение било предназначено за магазин. Софиянци добре помнят времената, когато там имаше плод-зеленчук.


Фотограф: Цветелина Белутова
В по-ново време се изредиха разни заведения, но от седмица, поне според първи впечатления, там вече е подходящото - ресторант Manzo (произнася се манцо, говеждо на италиански).


Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini, така че съвсем правилно ще си помислите първо за Италия. Но оттам насетне започват разликите.

Manzo не е пицария. Предлага няколко пълнени фокачи, три калцонета и няколко вида паста. И тук приключваме с тестото. Защото главният герой в това меню, както сочи и името на ресторанта, са месата.

Дизайнът в Manzo е отчетливо в стилистиката на 70-те, като в случая удобството не е станало негова жертва, както понякога се случва. Усещането е като за нюйоркско бистро и още с влизането възниква очакване не толкова за паста, колкото за хамбургери. И да, те са там - цели четири.

Фотограф: Цветелина Белутова

Този крайъгълен камък на храната ни, както помним от "Криминале", окончателно покори света, след като стана номер едно и във Франция по консумация. София по никакъв начин не прави изключение в тази тенденция, така че Manzo се включва във вечния спор "къде ги правят най-добре".



Покрай хамбургерите има и два класически шницела - говежди и свински.
Суровите тартари и карпачо са подгрявка за скарата: говеждото месо е от Уругвай и Италия, свинското - от България (чифлик "Ливади").

Плюс е, че в Manzo може да се седне както за по-бързо и леко ястие, например лампредо - класическият флорентински сандвич с шкембе, така и за напоителна вечеря с бонфилетата на скара.

Другият плюс е, че човекът, който ще поведе това място от плод-зеленчуковото към месното му битие, е главният готвач Кристиан Грасо, когото знаем от Forno Cipollini 2.

ул. "Раковски" 193
12 - 22 ч.
0879 900699


Ново място: Manzo

Фотограф: Цветелина Белутова [Капитал]

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Нова концепция: Bagri by Boykovski Нова концепция: Bagri by Boykovski

"Искаме да придадем повече характер на заведението и на храната, която предлагаме"

6 дек 2019, 1261 прочитания

Ново място: Little Bird Place Ново място: Little Bird Place

Галерията е посветена на взаимовръзките между природата и изкуството

29 ное 2019, 3145 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Sightspotting

Глазгоу за нетуристи

Още от Капитал
Да пазиш традицията "Под Балкана"

Животновъдната ферма на семейство Кулови край Карлово е затворила целия цикъл на производство

Четиримилиардната алтернатива

Годината е рекордна за взаимните фондове, като те са сред малкото инвестиции, които бият инфлацията, макар да има и доста на загуба

Къде е еко-то в данъка за колите

Новите данъчни идеи на София се мотивират със замърсяването на въздуха, но реално нямат връзка с това

Язовир "Черна дупка"

Пресъхването на язовир "Студена" заплаши Перник с пълно безводие до края на годината и разкри огромните пропуски при управлението на водите в България

ЕСМ на 50

Поглед към влиянителния музикален лейбъл навръх 50-годишнината му

Камион желание

Отново за мобилните кухни, уличната храна и къде да я опитаме този месец

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10