Пролетта на доброто еспресо

Нов магазин за кафе в "Манастирски ливади"

"Направихме Chucky's Coffee Store, за да има повече качествено кафе в София. Трябва да има повече хубави неща в града, а аз вярвам, че кафето е сред тях." С тези думи и с чаша ароматно капучино ме посреща Иван Чавдаров, един от съсобствениците в новия Chucky's в "Манастриски ливади", който вече развива кафе културата в квартала.

Концепцията зад новото място е то да се превърне в хъб за продажба на кафе и аксесоари за приготвянето му. На място ще получите консултация и съвет как да се приготвя по-добре в домашни условия напитката и какъв сорт според вкусовите ви предпочитания да си вземете. "В един момент всеки ще търси прясно изпечено кафе. Няма логика да се купува кафе, изпечено в държава, намираща се например на 3000 км. От логистична гледна точка, докато пристигне, срокът му на годност вече е съмнителен", категоричен е Иван.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


5 коментара
  • 1
    bramasole avatar :-|
    bramasole

    Всеки търговец трябва да се стреми да предлага разнообразна качествена стока, без значение какво точно продава. Добре е, че собствениците на магазина имат амбицията да предлагат и нови видове кафе. Мисля, обаче, че е нормално всеки клиент да прави своя избор. Не ми допада внушението, че хората "трябва да пият филтър кафе" или че трябва да избираме такова кафе, че като го пием, да усещаме киселинността му. Съществува граница м/у деликатния съвет и вмешателството. В случая - във вкуса на клиентите.
    Ще ми се думите на собственика да са вид по-агресивна реклама.

  • 2
    zmuz avatar :-|
    zmuz

    Когато нещата се правят с мерак и любов - получават се!

  • 3
    flamendialis avatar :-|
    flamendialis

    Препоръка: напишете в сайта какви сортове кафета предлагате.

  • 4
    drilldo avatar :-|
    Георги Георгиев

    Добра концепция. Най-много одобрявам вдъхновението, което имат собствениците. Ремонтирането на тази машина би било възможно само заради хора, които наистина обичат работата си.

  • 5
    koz avatar :-|
    koz

    Чудесна идея, но явно собствениците на Chucky’s (доста бледа идея за име) са решили да се самоубият. Първо, направиха кафе на ул. Хр. Белчев, но в частта й, в която никой не минава, и общо взето си пият кафе сами. На тая локация им давам една година. Сега, са направили второ. В Манастирси ливади! Със същия успех могат да отворят кафе на Попови ливади. Манастирси ливади не е в София. И там максимум една година.

    Относно материала, Елена Калпакчиева (във Facebook се представя с гениалното име Elena Dell Kalpa), която очевидно не е виждала кафе-машина San Marco, щеше да помогне много, ако беше написала нещо за сортовете кафе, които се предлагат на това място, вместо да ни описва подробно как я е впечатлил крилат лъв.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал