Анасон и други подправки

Ново място в София предлага гурме алтернатива на метри от бул. "Витоша"

   ©  Надежда Чипева

Когато говорим за малките ресторанти в Амалфи и Позитано, се сещаме за кратко, леко меню – не повече от четири-пет основни, няколко салати и избор от три десерта. София, не е Италия, но преди три седмици, на метри от пешеходната част на бул. "Витоша", се натъкваме Anason Gourmet.

Мястото грабва не само с деликатното съчетание на дърво, сухи цветя, метал и старинни рамки, но и с добре балансираното меню. В пространството на ресторанта звучи лек джаз, а на втория етаж има шоукухня, където всеки може да поздрави главния готвач.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    pan_rt avatar :-|
    Nikolay Dobrev
    • - 2

    страхотни пластмасови столове

    Нередност?
  • 2
    tucker_case avatar :-P
    tucker case
    • + 2

    близкоизточните кухни препоръчват да сдъвчеш 2-3 семена анасон с чаша вода подир десерта... помагало на храносмилането...
    столовете мязат на тенекиени... :)

    Нередност?
  • 3
    zumz avatar :-|
    zumz
    • + 1

    Приятно място, предполагам, готвачът явно се старае, езикът на менютата във Фейсбук обаче е донякъде парвенюшки - боб чорба съжителства със "селъри" (целина) и "бейби-спанак" (млад спанак).

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал