На крак и на сърце
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

На крак и на сърце

На крак и на сърце

Две съвсем пресни места за бургери, сандвичи и други кулинарни работи

Марина Караконова
19992 прочитания

© Цветелина Белутова


Street Chefs 2

След първата на "Парчевич" и "Ангел Кънчев" вече има и втора каравана за бургери. Няма си точен адрес, но се намира на паркинга на "Джеймс Баучер" и "Козяк", на входа на Billa. Както първата, която е на десет години, и тази каравана е култовата американска Air Stream, но втората е значително по-възрастна – тя е 40-годишна, и след сериозно обновяване сега е в пълния си алуминиев и "винтидж" блясък.

Менюто изцяло се запазва. След откриването си Street Chefs 1 прибавиха само един нов бургер – пуешкият. Има го и тук наред с всички останали плюс още един нов, който засега е изненада. От следващата седмица, и само в продължение на седмица, ще може да се поръчва и онлайн на https://www.facebook.com/street.chefs

Бавно и стабилно Street Chefs прерастват във верига. Много вероятно е следващата да се появи в друг град. Работното време е от понеделник до неделя от 11:30 до 22:30 ч.

Автор: Цветелина Белутова

Автентичното

Това е малък гастромагазин, който обяснява името си с уточнението "традиционни продукти от Испания". Ще го откриете лесно по тържествения червено-жълт испански флаг, който се вее под и над витрината му.

Какво може да се намери тук ли? Като начало петнадесетина сандвича. По рафтовете следват конфитюрите, сладката за сирена (от роза, мак, домати, чушки, виолетки), бяло вино и бира, консервите с морски специалитети, с готовите ястия като албондигас и фабада. Пастети от фазан, рак, диво прасе, елен и патица. Сирената и колбасите са по десетина и покриват различен клас.

"Автентичното" е едно малко късче Испания. Ако ви липсва вкусът й, при повече въображение и добро желание може да го усетите на сандвич и чаша вино, сервирани на централна софийска улица.

ул. "Любен Каравелов" 9, тел. 02 465 05 464

Street Chefs 2

След първата на "Парчевич" и "Ангел Кънчев" вече има и втора каравана за бургери. Няма си точен адрес, но се намира на паркинга на "Джеймс Баучер" и "Козяк", на входа на Billa. Както първата, която е на десет години, и тази каравана е култовата американска Air Stream, но втората е значително по-възрастна – тя е 40-годишна, и след сериозно обновяване сега е в пълния си алуминиев и "винтидж" блясък.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

2 коментара
  • aurelianosr

    Не препоръчвам .

    Обслужи ме момиче, което отказа да приеме банкнота от 50 лева и открито заяви, че няма да ми върне. Като попитах дали някой от колегите ѝ може да развали, тя все пак погледа тъпо в касата и ми върна. Забелязах, че вместо Salmon Burger, е разбрала Slow Pork, предполагам, че се е объркала от сходното звучене. Препоръчвам да го преведете като Сьомга, за да не стават такива разминавания. Тя настояваше, че аз съм в грешка, което едно, че не е така, второ като клиент ми оставя негативно усещане. Доплатих за разликата, а тя не ми върна ресто, докато не си го поисках. Това явно я вбеси и ми върна лев на дребни монети, може би за отмъщение. Бургерът беше окей, без да впечатлява, картофите обаче бяха сухи и жилави. Като цяло лошо похарчени пари. Знам, че сме в България, но киселите хора ще е хубаво да се седят вкъщи, вместо да работят с клиенти.

  • 2
    sylt avatar :-|
    sylt

    Относно Street Chefs - Заведение, което трие критични мнения от фейсбук страницата си, не ми го хвалете.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK