Cup & Roll
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Cup & Roll

Cup & Roll

Първият корейски ресторант за бързо хранене в София

Марина Караконова
28007 прочитания

© Цветелина Белутова


Cup&Roll е първият корейски ресторант за бързо хранене и, за вярване или не, в момента това е единственото място в София, където може да се яде кимчи.

Кимчи е туршията, която присъства във всяка корейска закуска, обяд и вечеря и която отдавна не е местен, а глобален специалитет, влязъл дори в списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Атмосферата на това малко местенце, което се намира на "Опълченска", е абсолютно автентична, като се започне с миризмата на кимчито, с двата телевизора, от които се излива всякакъв K-pop, до малките корейчета, обсебени от електронните игри.

В менюто преобладава раменът, полуготовата храна в купи и пакети, която се яде след заливане с гореща вода и е най-популярната бърза храна на Корея. Предлага се и готвена на място храна, например свинско или телешко, поднесено с ориз. Интересно е и токбоки-то – това са оризови пръчици в сладък и лют сос кочуджа, поднесени с печено яйце, и е една от най-популярните улични храни.

Всичко се предлага и за вкъщи, хубаво е и че се продават и някои основни съставки, какъвто е сосът кочуджа.

Cup&Roll е за смели и любопитни небца. Съдбата му ще е показателен тест доколко ги има и доколко подобни автентични места имат място сред тоталното кулинарно еднообразие. Да припомним, че един добър корейски ресторант миналата година затвори в София – просто клиентите идвали и си поръчвали шопска салата. Какъв по-добър начин да обезсмислиш кимчито?

Cup&Roll е първият корейски ресторант за бързо хранене и, за вярване или не, в момента това е единственото място в София, където може да се яде кимчи.

Кимчи е туршията, която присъства във всяка корейска закуска, обяд и вечеря и която отдавна не е местен, а глобален специалитет, влязъл дори в списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

4 коментара
  • 1
    smart_za_batkov avatar :-|
    Батков-вън

    Кимчи има в другия корейски ресторант (бяха два, затвори единият), а и в asia to go, макар че там не ми хареса...

  • 2
    shortkut avatar :-|
    shortkut

    До коментар [#1] от " Батков-вън ": Абсолютно съм съгласен.

  • 3
    vado avatar :-|
    vado

    Инфото малко Ви куца. Кимчи си има и в стария корейски ресторант, както и в азиатския (корейски) магазин в ж.к. Левски Г.
    Също така "Кочуджа" да се чете "кочуджанг" :) А "Рамен"="Рамьон". На корейски е рамьон :)

  • 4
    tucker_case avatar :-P
    tucker case

    реймън нудълз са голема мания по цел свет... ако българските тинейжъри немат интерес, начи нещо или некой им въздейства на местна основа... или нудъл джойнтовете не чинат... :)


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.