Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Cup&Roll е първият корейски ресторант за бързо хранене и, за вярване или не, в момента това е единственото място в София, където може да се яде кимчи.
Кимчи е туршията, която присъства във всяка корейска закуска, обяд и вечеря и която отдавна не е местен, а глобален специалитет, влязъл дори в списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
4 коментара
Кимчи има в другия корейски ресторант (бяха два, затвори единият), а и в asia to go, макар че там не ми хареса...
До коментар [#1] от " Батков-вън ": Абсолютно съм съгласен.
Инфото малко Ви куца. Кимчи си има и в стария корейски ресторант, както и в азиатския (корейски) магазин в ж.к. Левски Г.
Също така "Кочуджа" да се чете "кочуджанг" :) А "Рамен"="Рамьон". На корейски е рамьон :)
реймън нудълз са голема мания по цел свет... ако българските тинейжъри немат интерес, начи нещо или некой им въздейства на местна основа... или нудъл джойнтовете не чинат... :)
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.