Слънчеви поздрави от Париж

"Такива са ни интересите", казва Деси, наполовина "виновна" за едно от най-горещите (и в пряк, и в преносен смисъл) градски пространства в София – магазин за биочайове и френски детски книжки. Съвсем отскоро двете със сестра й Стела отварят мястото на ъгъла на улиците "Ангел Кънчев" и "Хан Аспарух" – бивша сладкарница-кафене, затворила след кратък живот в конкуренцията на намиращите се на отсрещните два ъгъла Made in Home и Agarta.

Двете сестри обичат Франция и всичко френско, често ходят до Париж и до различни изложения на книги. Френските детски книжки стават първия им проект, в резултат на който на пазара започват да се появяват заглавията на издателствата "Озу" и "Галимар", "Пер Кастор", "Рю дез анфан", "Сирконфлекс". Внасят класики за учениците от езиковите гимназии, но и книжки за по-малките деца. Чаят е другата тема тук. Освен традиционните моноопаковки има и доста интересни комбинации – марокански нощи, коледни аромати, горски плодове, както и чай лапачо ("Каквото е женшенът за китайците, това е лапачо за латиноамериканците"), на вкус напомнящ на ванилия или карамел и с много лечебни свойства.

Биочайовете се предлагат на пакетчета по 18 или 20 броя в кутия (около 6.80 лв.) или във вариант за запарка (между 6 и 7.70 лв.). Имат още подправки, какао, кафе, захаросан джинджифил, доматена супа, чай, ванилови или пълнозърнести австрийски сладки. Всеки момент се очакват и сиропите (коледен, бъз, боровинкова наслада) и мюслитата – в разновидност за деца и възрастни.

Магазин Sunny Regards е на ул. "Ангел Кънчев" 35 и работи всеки ден от 10 до 19 ч.

Още от Капитал