С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация

// Light / Места

1 11 ное 2016, 14:07, 20586 прочитания

Нов корейски ресторант в София

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
"Корея" е в уютно и светло помещение между не особено уютните блокове на кв. "Витоша".
Едно от по-известните корейски ястия, бибимпаб, което имате възможност да опитате тук, представлява ориз с пресни и сотирани зеленчуци, с пържено яйце и лют сос в добавка. Ако не ви сервират сусамово олио, непременно си поискайте. Най-приятната изненада е, че ястието ви пристига с малка купичка с горещ свински бульон и парче месо. Ако сте по супите, "доенянг" или "кимчи" "зиге", идват врели, с купичка ориз, и не забравяйте да уточните, че искате първата с морски дарове - така е най-вкусна. Ако сте двама или трима, може да си поръчате едно Spicy seafood stew, както е записано, а на български транскрипцията, без никаква претенция за прецизност, е "хемул танг" - много популярно и обичано от корейците ястие.

И все пак най-добрата стратегия тук би била тази да се опитат максимално много неща. Например не са за изпускане корейските пелмени "манду", като по-вкусният им вариант е да са пържени, не на пара. Идват със златистата си хрупкава обвивка и сос от соя, сусам и люти чушки.

Не забравяйте, че част от чара на корейските ресторанти са бонусите - малките купички с различни туршии и малки мезета, водата също е бонус.

Удобно е за паркиране, защото кварталът още е в етап на развитие, резервацията е препоръчителна, детското присъствие е дори поощрявано, като се има предвид специалния кът. Може да се плаща с кредитна карта и да се поръчва за вкъщи. Ако имате любимо корейско ястие, което не откривате в менюто - питайте - много вероятно е да го получите.

Ресторантът се намира на ул. "Проф. Георги Златарски" 5, тел. 089 991 2404
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Арт пространство: място 167 Арт пространство: място 167

Едно от най-новите пространства за изкуство в София се помещава в къща, построена от неизвестен архитект през 1897 г.

12 юли 2018, 20527 прочитания

Ново място: Avojoy 3 Ново място: Avojoy

Целта на създателите: да предложат всичко, което би могло да се направи с авокадо

29 юни 2018, 39929 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Пекарна "Хляб&Soul"

Хапка вкусно и полезно

Константин и Сана Драгови произвеждат сурови десети, като предлагат здравословна алтернатива на познати вкусове

Сбогом, туризъм през август!

Продължителността на туристическия сезон ще намалява в Южна Европа и ще се увеличава в Северна.

"Слънчо" поглежда отвъд хоризонта

С проект по "Конкурентоспособност" за 1.6 млн. лв. компанията ще започне да изнася детски храни в региона

"Агрия груп" купува производител на слънчогледово олио

Базираната в Лясковец "Кехлибар" ще е първата компания за преработка на слънчоглед в портфейла на холдинга

С бъклица и плам

Българските традиции са основно вдъхновение за лондонската марка Chopova Lowena

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 28

Капитал

Брой 28 // 14.07.2018 Прочетете
Капитал PRO, Вечерни новини: Путин и Тръмп дадоха знак за по-добри отношения, китайската икономика забавя ръста си

Емисия

DAILY @7PM // 16.07.2018 Прочетете