Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

6 11 ное 2016, 15:11, 26596 прочитания

Пекарна "Хляб&Soul"

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
"За да е качествен един хляб, той трябва да е с квас и да е ферментирал достатъчно дълго - след двадесет и четири часа или повече захарите в тестото са разградени и то е наситено на полезните лактобацили, нужни на организма да го преработи", обяснява Станислава Кунева. Tя и Стефка Паунова ще отворят скоро новата пекарна "Хляб&Soul", където няма да има и спомен от мая. До момента печивата на двете се продаваха само в няколко магазина в София, които споделят философията им за внимателно отношение към храната.

Илюстрация




Станислава и Стефка имат опит от няколко обучения в Швеция и Италия при едни от най-добрите хлебари, работещи с квас. Използват стари сортове семена като спелта и лимец. В пекарната ще се предлагат различни видове хляб - класически, с розмарин, маслини, цвекло, орехи, както и десертен хляб със спелта, ръж, пшеничено брашно и стафиди, сушени кайсии и орехи – "препоръчваме да го ядете с малко масълце, идеалната закуска".

Илюстрация



Станислава се е специализирала в приготвяне на торти с качествени съставки: с кафява захар или оризово олио – "много внимаваме с всяка съставка, както и на каква температура се обработва". Тортите са без брашно: с шоколад, маскарпоне, заквасена сметана и горски плодове. Някои от тях са веган като сахера с богати какаови блатове, белгийски шоколад и кайсиево биосладко.



Хляб&Soul се намира на ул. "Порто Лагос" 1 – зад бизнес сградата на ъгъла на бул. "Витоша" и бул. "България"
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Изкуство отвъд живия контакт Изкуство отвъд живия контакт

Галерия "Галерия" на Албена Баева и Рене Беекман развива мисленето ни за дигитално изкуство

29 май 2020, 453 прочитания

Тайната вечеря на Берлин 2 Тайната вечеря на Берлин

Supper-клубовете - ъндърграунд ресторанти, които предлагат различно кулинарно преживяване в неформална атмосфера, бяха застрашени от изчезване дори преди пандемията. Защо?

15 май 2020, 2897 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
English Meetup Club

Английският като възможност за социализация и приятелско общуване

Още от Капитал
От скала до хотел: 30 години по-късно в Созопол

Многогодишната история за държавен парцел на брега на морето в Созопол, филмов съюз, съдилища и строителна криза е към развръзка

Млякото и яйцата ще са след 30 минути на вратата ви

Заради коронавируса онлайн търговията с бързооборотни стоки преживява страхотен бум в цял свят

Мигът на електронните подписи

Георги Димитров, член на съвета на директорите на "Евротръст" пред "Капитал"

Чиновници в излишък

Държавната служба е желана заради сигурността по време на криза и гарантираната заплата

СССР: една одисея в Космоса

Книга събира най-добрия руски графичен дизайн от годините на студената война

Aко това е чалга – аз съм "за"

Защо Мила Роберт е явление на попкултурната сцена в България

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10