🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Пекарна "Хляб&Soul"

   ©  Цветелина Белутова

"За да е качествен един хляб, той трябва да е с квас и да е ферментирал достатъчно дълго - след двадесет и четири часа или повече захарите в тестото са разградени и то е наситено на полезните лактобацили, нужни на организма да го преработи", обяснява Станислава Кунева. Tя и Стефка Паунова ще отворят скоро новата пекарна "Хляб&Soul", където няма да има и спомен от мая. До момента печивата на двете се продаваха само в няколко магазина в София, които споделят философията им за внимателно отношение към храната.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

6 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    monikavas avatar :-|
    monikavas
    • + 5

    Браво, момичета! Успех!

    Нередност?
  • 2
    sylt avatar :-|
    sylt
    • + 20

    "сахер" да се чете Захер.

    Нередност?
  • 3
    futurika avatar :-P
    futurika

    Браво! Успехи ви желая!

    Нередност?
  • 4
    koz avatar :-|
    koz
    • - 3
    • + 23

    Не знам какъв хляб ще правят, но местоположението е много лошо избрано. В центъра на София, но извън пешеходните маршрути, не е до пазар и е невъзможно за паркиране. Не искам да съм лош пророк, но мисля че ще си седят сами в магазина.

    Нередност?
  • 5
    running_spirit avatar :-|
    running_spirit
    • + 1

    Браво, момичета! Много вкусни неща се продават във вашата хлебарница и често казано локацията не променя нищо. Улица "Порто Лагос, освен че звучи прекрасно е и с много приятен елемент на носталгия от детството, когато кварталните пекарни бяха любима спирка на много деца. Чудесно избрана спирка на детството, вкусните работи и хляба и соула! Да, душата е много важен елемент във всичко, което правите. Адмирации.

    Нередност?
  • 6
    sylt avatar :-|
    sylt
    • + 16

    Поздравявам момичетата за прекрасния (бял) хляб, който правят. Един от най-добрите в София, в моя личен топ 5, заедно с тези на "Фурна квартална", "ХлеБар", "Ананда" и "Слънце и луна" (последните с черен хляб). Единственият му недостатък е, че го препичат прекалено, както впрочем и "ХлеБар".
    А, и локацията... На когото му е дошла идеята да направят магазин на това място, горчиво ще съжалява. Освен ако не преместят магазина или не намерят начин да продават продукцията си в други магазини, мисля че не могат да просъществуват.

    Нередност?
Нов коментар