Пекарна "Хляб&Soul"
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Пекарна "Хляб&Soul"

Пекарна "Хляб&Soul"

28545 прочитания

© Цветелина Белутова


"За да е качествен един хляб, той трябва да е с квас и да е ферментирал достатъчно дълго - след двадесет и четири часа или повече захарите в тестото са разградени и то е наситено на полезните лактобацили, нужни на организма да го преработи", обяснява Станислава Кунева. Tя и Стефка Паунова ще отворят скоро новата пекарна "Хляб&Soul", където няма да има и спомен от мая. До момента печивата на двете се продаваха само в няколко магазина в София, които споделят философията им за внимателно отношение към храната.

Станислава и Стефка имат опит от няколко обучения в Швеция и Италия при едни от най-добрите хлебари, работещи с квас. Използват стари сортове семена като спелта и лимец. В пекарната ще се предлагат различни видове хляб - класически, с розмарин, маслини, цвекло, орехи, както и десертен хляб със спелта, ръж, пшеничено брашно и стафиди, сушени кайсии и орехи – "препоръчваме да го ядете с малко масълце, идеалната закуска".

Станислава се е специализирала в приготвяне на торти с качествени съставки: с кафява захар или оризово олио – "много внимаваме с всяка съставка, както и на каква температура се обработва". Тортите са без брашно: с шоколад, маскарпоне, заквасена сметана и горски плодове. Някои от тях са веган като сахера с богати какаови блатове, белгийски шоколад и кайсиево биосладко.

Хляб&Soul се намира на ул. "Порто Лагос" 1 – зад бизнес сградата на ъгъла на бул. "Витоша" и бул. "България"

"За да е качествен един хляб, той трябва да е с квас и да е ферментирал достатъчно дълго - след двадесет и четири часа или повече захарите в тестото са разградени и то е наситено на полезните лактобацили, нужни на организма да го преработи", обяснява Станислава Кунева. Tя и Стефка Паунова ще отворят скоро новата пекарна "Хляб&Soul", където няма да има и спомен от мая. До момента печивата на двете се продаваха само в няколко магазина в София, които споделят философията им за внимателно отношение към храната.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

6 коментара
  • 1
    monikavas avatar :-|
    monikavas

    Браво, момичета! Успех!

  • 2
    sylt avatar :-|
    sylt

    "сахер" да се чете Захер.

  • 3
    futurika avatar :-P
    futurika

    Браво! Успехи ви желая!

  • 4
    koz avatar :-|
    koz

    Не знам какъв хляб ще правят, но местоположението е много лошо избрано. В центъра на София, но извън пешеходните маршрути, не е до пазар и е невъзможно за паркиране. Не искам да съм лош пророк, но мисля че ще си седят сами в магазина.

  • 5
    running_spirit avatar :-|
    running_spirit

    Браво, момичета! Много вкусни неща се продават във вашата хлебарница и често казано локацията не променя нищо. Улица "Порто Лагос, освен че звучи прекрасно е и с много приятен елемент на носталгия от детството, когато кварталните пекарни бяха любима спирка на много деца. Чудесно избрана спирка на детството, вкусните работи и хляба и соула! Да, душата е много важен елемент във всичко, което правите. Адмирации.

  • 6
    sylt avatar :-|
    sylt

    Поздравявам момичетата за прекрасния (бял) хляб, който правят. Един от най-добрите в София, в моя личен топ 5, заедно с тези на "Фурна квартална", "ХлеБар", "Ананда" и "Слънце и луна" (последните с черен хляб). Единственият му недостатък е, че го препичат прекалено, както впрочем и "ХлеБар".
    А, и локацията... На когото му е дошла идеята да направят магазин на това място, горчиво ще съжалява. Освен ако не преместят магазина или не намерят начин да продават продукцията си в други магазини, мисля че не могат да просъществуват.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.