Franco’s Pizza

"Пицарията е място, където се яде пица. Има няколко салати, един десерт на деня и някакви напитки." Думите са на Ивайло Арангелов. Негова е и концепцията зад пицарията на ул. "Хан Аспарух", на няколко крачки от Витошка – плод от наблюдения по време на пътуванията му из Италия. Опит пицарите на Franco’s имат също оттам.

Доказателството идва с менюто: 16 пици, две салати, два десерта – един константа, един на деня. И толкова. Според Ивайло, ако сме в Италия, и чашите ще са за еднократна употреба, за да се почистват масите по-бързо – с един замах и едно забърсване всичко да е готово за следващия клиент. "Но не знам дали българинът е узрял още за подобно нещо. Нищо че като пътуваме натам, се радваме на подобни неща."


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


5 коментара
  • 1
    sylt avatar :-|
    sylt

    Честно казано, ми омръзна да пиша негативни коментари за заведения. Но още повече ми омръзна вече 26 години да ни предлагат храна, която не става за нищо.
    На пръв поглед Franco’s Pizza са направили всичко както трябва. Добра локация, доста спретнат интериор и меню, пещ на дърва, италиански продукти. Очакванията ми бяха най-после някой да ме изненада с добра пица, особено след като собственикът цени неаполитанската пица (Sorbillo в Неапол му е мащабът за пица).
    По една случайност, преди един месец бях в Неапол и ядох в Sorbillo. И в Da Michele, и в La Notizia, и в 50 Kalo. Пицата във Franco’s няма нищо общо с неаполитанска пица, да не говорим за Sorbillo. Така добре описаното тук тесто е едно от най-лошите, които съм ял. Пиците по време на соца бяха по-добри. Като се замисля, пицата във Franco’s е по-близо до замразена пица от Била, отколкото до Sorbillo.
    Ако някой не вярва, вече има евтин полет София-Неапол.

  • 2
    anima77 avatar :-|
    anima77

    За съжаление и аз съм на същото мнение, макар че на пръв поглед мястото много ми хареса и хората определено полагат усилия в правилната посока. Но колкото и да ми е неприятно да го кажа, пицата им почти не става за ядене. Проблемът е донякъде в тестото, но основно в това, че зловещо и поголовно я препичат. Много се надявам, че ще се опитат да подобрят продукта, който предлагат, защото иначе заведението е наистина с потенциал.

  • 3
    oldschool avatar :-|
    oldschool

    не ги знам тези двамата по-горе какво са яли, но са писали пълни глупости. пицата е добра, но не и най-добрата, която аз лично съм опитвал. това е към дата Май 2017, не знам дали декември качеството е било главоломно по-лошо, не ми се вярва.

    цената е сравнително ниска, под 10 лв., което е изненадващо малко за пицария почти на Витошка. за тази цена според мен пицата е супер и много по-добра от на доста други места.

    П.С. коментарът на sylt за замразена пица от Била е умопомрачително тъп. нищо общо.

  • 4
    nebe avatar :-|
    Gogo Kehayov

    Незнам, първите два коментара дали не са на конкуренти?! Пицата е много добра, тестото е сууупер вкусно, продуктите като доматен сос, биволската моцарела очевидно са много качествени и вкусни! Пицата е в пъти по-добра от колкото на прехвалени "италиански" заведения. Правопорционално цената е по две или три надолу... Обяснение намирам в непретенциозния, не-фенси и скъп интериор и тясната специализация.

  • 5
    vyu37592727 avatar :-|
    Силвия Колева

    Освен фо̀рмата, пицата във Франко няма нищо общо с неаполитанска пица.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал