Новият брой:
Какво се случва в държавата

Ribs Brothers

Новото място за ребра отваря на 19 февруари

   ©  Надежда Чипева

15 минути. Приблизително толкова е времето, за което ще ви донесат ребърцата тук. Бързо, нали? Особено за подобен вид месо. Но всъщност зад тези 15 минути се крият часове предварителна работа, защото приготвянето на ребрата започва в деня, преди да сте седнали и поръчали вашата порция. "Никой няма да сервира на клиента стара храна, казва главният готвач на Ribs Brothers Кирил Бояджиев. Просто производственият процес е 12 часа." А той включва опушване на месото или бавна топлинна обработка по метода сувид и довършване на процеса в конвектомат.

Идеята на Ribs Brothers е семпла: ребра, бавно готвене и хубави домашни сосове. Зад нея стоят няколко съмишленици, но главните активисти са споменатият вече Кирил Бояджиев, чието майсторство с месата сте пробвали вече в Boom Burgers и Crystal Burger & Steak, и Михаил Руев – майстор на маркетинга и ресторантите. Двамата работят заедно и преди – в Boom Burgers, където според Михаил "си станахме много добра партия". Суперфенове на ребрата, навсякъде в София те попадат на "ребра с барбекю сос". Винаги. Затова и решават да направят заведение, където ще ги приготвят както си искат и в няколко разновидности.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    tucker_case avatar :-P
    tucker case
    • - 2
    • + 2

    кат стана дума за вкуснотии, пробвайте пушено прасешко коремче залято с кленов сироп https://omnomct.files.wordpress.com/2015/02/dsc_59121.jpg?w=490

    Нередност?
  • 2
    ial avatar :-|
    ial
    • - 1
    • + 3

    Ресторантът още не работи.
    Непрофесионално, Капитал, непрофесионално!

    Нередност?
  • 3
    zmuz avatar :-|
    zmuz
    • - 2
    • + 1

    Ще чакам да отворят, а ако могат да сервират ребрата на съседката ми - тях и с лют сос ще ги ям.

    Нередност?
Нов коментар