

Емил Дилкин

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
15 минути. Приблизително толкова е времето, за което ще ви донесат ребърцата тук. Бързо, нали? Особено за подобен вид месо. Но всъщност зад тези 15 минути се крият часове предварителна работа, защото приготвянето на ребрата започва в деня, преди да сте седнали и поръчали вашата порция. "Никой няма да сервира на клиента стара храна, казва главният готвач на Ribs Brothers Кирил Бояджиев. Просто производственият процес е 12 часа." А той включва опушване на месото или бавна топлинна обработка по метода сувид и довършване на процеса в конвектомат.
Идеята на Ribs Brothers е семпла: ребра, бавно готвене и хубави домашни сосове. Зад нея стоят няколко съмишленици, но главните активисти са споменатият вече Кирил Бояджиев, чието майсторство с месата сте пробвали вече в Boom Burgers и Crystal Burger & Steak, и Михаил Руев – майстор на маркетинга и ресторантите. Двамата работят заедно и преди – в Boom Burgers, където според Михаил "си станахме много добра партия". Суперфенове на ребрата, навсякъде в София те попадат на "ребра с барбекю сос". Винаги. Затова и решават да направят заведение, където ще ги приготвят както си искат и в няколко разновидности.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
3 коментара
кат стана дума за вкуснотии, пробвайте пушено прасешко коремче залято с кленов сироп https://omnomct.files.wordpress.com/2015/02/dsc_59 121.jpg?w=490
Ресторантът още не работи.
Непрофесионално, Капитал, непрофесионално!
Ще чакам да отворят, а ако могат да сервират ребрата на съседката ми - тях и с лют сос ще ги ям.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.