

Емил Дилкин

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Ако доскоро сте попадали на Drekka само онлайн, сега магазинът за кафе, чай и аксесоари се материализира на централна софийска улица, за да предложи селекцията си "от плът и кръв". Това му е и хубавото – ще усетите ароматите и комбинациите, а може да ги пробвате и на вкус. Напитката ще ви приготви бариста Киро, когото вероятно помните от Фабрика Дъга.
За собственика Христо Христов началото на Drekka слага един въпрос, който си задава, докато е в чужбина: "Защо това кафе е по-вкусно от онова, което пия обикновено?" И започва да чете, да се интересува. "Говорих с хората, които го приготвят, с хората, които го продават." Малко по малко се запалва по кафето и неусетно хобито се обръща в бизнес – отново с въпрос: "Защо, след като така или иначе търсим и внасяме кафе за нас, да не го правим и за хората?"
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
3 коментара
това е най-скъпото кафе предлагано в София, от Фурначе, Монтекристо и Чъкис примерно по нищо не отстъпват от това на Дрека, предпочитам ги даже пред Дъбов, на половин цена са от тези на Дрека, топ арабики, прецизно изпичане/смилане, интензивен аромат, деликатен крем, вкус, послевкус...
До коментар [#1] от "TAL":
Това не е вярно. Кафето, което продават DREKKA, е много по-добро от това на Чъкис, а и на Дъбов. Идва от пекарни, доказали се по цял свят - The Barn, Taf, Koppi и печелили множество награди.
До коментар [#2] от "Борис":
Аре сега, кви са тия изявления - кое кафе кви награди спечелило? Въпрос на вкус е, а той, вкусът е индивидуален. Подобно на изхвърлянията с вината, че еди-кое си Шато Петрус струвало 10 хил. евра бутилката. Струва на баба ми хвърчилото...
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход