Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
CoffeeBar е най-новото кафене на "Шишман". Мястото бързо беше разпознато от преминаващите чужденци, работещите в отворени пространства или просто търсещите няколко минути отдих.
Усмихнатият човек зад машината е Харалампос Росиос.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
6 коментара
Браво! Поздравления за г-н Росиос! Хубаво е да чуваме за все повече такива новини - както от гръцки, така и от български, италиански и американски предприемачи - поне за мен те са най-предпочитаните. Не че другите са по-лоши, но на мен тези четири нации ми харесват най-много.
Браво. Светът се върти около София, пардон Центъра на София. Там се отварят най-невероятните кафенета, там се пие най-невероятното кафе, от най-невероятните пекарни. А ние в прованса като не си плащаме за отразяване, отдавна си печем и блендваме пред клиентите и продаваме на доста по-достъпни цени.
Гърците, както и македонците, сърбите, арменците и пр. народи, за разлика от българите си запазиха традиционното кафе на джезве и то се предлага масово по кафенетата. Ние нали сме със селско-комплексарски манталитет и за да се изкараме много модерни минахме на помията еспресо от капсули, бълвочи като нескафе и пр. мочок.
Гъркът да предложи кафе на джезве, ще има кой да го консумира. Зависи от клиентелата все пак де, ако са некакви зальохани хипстъри и субкултурни откачалки, по-добре да си им продава помии.
[quote#2:"one4all"]Светът се върти около София, пардон Центъра на София. Там се отварят най-невероятните кафенета, там се пие най-невероятното кафе, от най-невероятните пекарни.[/quote]
Светът - не, но българската действителност се върти около София, независимо дали това ни харесва или не. Точно както английската се върти около Лондон, френската около Париж и т.н.
@Капитал - това "домашни", в аспекта на приготвени храни, стана като "добър ден" - всяко заведение започна да предлага "домашни" сандвичи, печени изделия и пр. Стига хипстерски глупости, домашното си е у дома, това са заведения и пропускането на "домашни" в имеобразуването не прави предлагания продукт по-малко вкусен, нито увеличава вкусовите му качества със 100%. Относно мястото - хваща окото и определено ще си заслужава посещението, особено, ако не залага само и единствено на съвременните лиготии, удавени в мляко, спирулина и фюжън.
Кафето, което се предлага на това място, не е нищо особено.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход