Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Места

1 7 юли 2017, 15:04, 11789 прочитания

Ново място: L’Instant

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
След битието си на ресторант L’Instant развива с пълна пара новата си формула: кетеринг и бутик за храна. Кетерингът вече върви успешно, а бутикът беше отворен през тази седмица. Ето какво може да намерите в него:

Основното и най-примамливо предложение е сготвената храна всеки ден. Например пиле с пачи крак и рататуй или ципура с песто от риган, моркови и тиквички по провансалски. Всеки ден предложенията са различни и зависят най-вече от сезон и от това какви продукти има на пазара. Твърдите предложения, които ще ги има постоянно, са терините – от заек, риба или зеленчуци, гъши дроб, пастети и сьомги. Може да поръчвате и купувате от понеделник до събота от 12 до 8 вечерта.

Около храната се завъртат и вината. Тук има изцяло френска селекция, чиято цел е да покрие основните й винени райони. Тук естествено е мястото и на арманяка, коняка, калвадоса.
Интересно предложение е готовата храна, отново от Франция. Става дума за конфитюри, горчици, туршии, сардини. Специално подбирани са само от малки производители. Готовата мидена супа например е от производител в Нормандия, който снабдява само 12 магазина.
Подправките, които помним от ресторанта, отново са налице. Те са от семейната ферма на шеф Антоан Верест.

Много изкушаващ проект са частните обяди и вечери. Те са спасение при липса на време, кулинарни способности или просто желание да си ги направите сами. Пространството е за 12 души, а менюто си сглобявате и уточнявате заедно с екипа на L’Instant. Ще си имате работа с разбрани и сговорчиви хора.

През август L’Instant излиза във ваканция.



София, ул. "Арарат" 4, телефон за контакти: 02 843 0364
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

RIP: Тъй нареченият мой бизнес 3 RIP: Тъй нареченият мой бизнес

Кратките истории на няколко места, които харесвахме, и важните уроци според техните собственици

31 дек 2017, 10304 прочитания

Ново място: Structura 3 Ново място: Structura

Галерия за съвременно изкуство

22 дек 2017, 4125 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Да полегнем преди тръгване

"Телиш": между дълга и вината

Централна кооперативна банка е изкупила всички обезпечени вземания към финансираната от КТБ изба и се превръща в основен кандидат да я придобие

Голямото прочистване на ОББ

Банката избра EOS Matrix за купувач на рекордния портфейл за 460 млн. лв. необслужвани потребителски заеми

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Кредитор продава рециклиращите машини на Пламен Стоянов-Дамбовеца

Оборудването е струвало около 10 млн. лв. при покупката му, а сега се предлага за около половината

Селекция: Smoothie Operator

Ударна доза витамини, минерали, фитонютриенти и ензими, нужните ни вещества за цял ден, могат да се поберат в една чаша

Театър: Кралят елен

След силната постановка от Мариус Куркински преди години пиесата отново оживява на българска сцена, заредена с много ентусиазъм

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 2

Капитал

Брой 2 // 13.01.2018 Прочетете
Капитал PRO, Заемите за корпоративния сектор ще стават още по-евтини

Емисия

DAILY @7AM // 17.01.2018 Прочетете