Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

8 сеп 2017, 15:51, 12296 прочитания

Черешката на тортата

За новия проект Pastry Academy и къде още да се научим да приготвяме различни видове сладки изделия

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Зад проекта Pastry Academy стоят две от най-големите имена в сладкарството в България – Ради Стамболов и Борислав Екзархов. Плюс един управлявал HRC академията в София - Робин Виляреал. Освен основатели на Pastry Academy от време на време тримата ще влизат в ролята и на лектори.

Борислав и Ради работят заедно не от вчера и по думите на Борислав, "когато имаме мечта, сбъдваме я".


Хрумването за Pastry Academy идва случайно, докато пътуват в колата. Първоначално били решили да направят от наетото вече помещение заведение. Но заради спецификата му решават да отворят академия. И искат да я превърнат в място, където хората (и от бранша) да се срещат, където готвачи, сладкари и дори бармани да правят курсове и професионални демонстрации. "Любителите сладкари също са добре дошли."
Дрешката на тортата
Къде да си поръчам торта и всичко да бъде наред – и отвън, и отвътре

Вила Росиче
ул. "Неофит Рилски" 26 и ул. "Акация" 1, vilarosiche.com
Chocolaterie
ул. "Оборище" 80, darkandmilk.com
Vanilla Kitchen
ул. "Крум Кюлявков" 15, vanillka.com
Цукерня Савенко
ул. "Г. С. Раковски" 59
Gavrosh Gourmet
ул. "Петър Димков" 2, gavrosh.com

Всеки курс е за не повече от 12 души. Академията разполага с аудитория и с пет станции за работа, оборудвани с целия сладкарски инструментариум, и с една, на която лекторът показва как се правят нещата. Четири камери следят и показват на монитор специфичните процеси на работа – за да не каже после някой, че не е видял някой малък ключов детайл. Системата с камерите позволява и още нещо – провеждането на онлайн курсове, чийто лектор да е където си пожелае по света.

Всеки, който пожелае, може да посещава курсовете на Pastry Academy. Тук ще научи "дребните трикове, които не ги пише в книгите и които обикновено никой не ти показва". Курсистите ще се научат да приготвят ганаш с уиски, сабле бретон с тъмна бира и пяна от ванилов сладолед до основи за чийзкейк, кори за баница и корал от босилек. Цените варират в зависимост от сложността, продължителността, нивото и кой го води. Започват от 100 и стигат до 650 лв. – за декорация на торта с аерограф за напреднали.

На сайта е обяснено кой курс за кого е – дали за професионалисти, за любители или подходящ и за двете категории. Ще има и мастъркласове с чуждестранни лектори, както и съботно-неделни занимания за деца с рисуване, приготвяне на мъфини и бисквитки, украсяване с шоколад. Към момента като гост-лектори са обявени Мария Озтюрк, Георги Бойковски и Пресиян Петров, но се споменават и имената на Елица Божинова и Алекс Иванчев.



Pastry Academy има лиценз от Министерството на образованието за издаването на дипломи и сертификати. Планира се и договарянето на обмен и стажове на курсисти и лектори за различни чужди кулинарни академии. Реално тя може да бъде и първото стъпало за всеки, който пожелае в даден момент да промени посоката на професионалния си път.

Pastry Academy е на ул. "Церова гора" 12-14 и на pastry.bg
Сладка работа
7 сладкарски курса в софийските академии и училища

Монопорционни десерти и ентремета
Къде: МЕТРО Академия
Кога: 14 септември от 10 до 16 ч.
Нови рецепти, подходи и технологии. Модерни и атрактивни декорации.
Цена: 80 лв.

Магията на френските макарони
Къде: Pastry Academy
Кога: 27 септември от 9 до 18 ч.
Различни видове макарони и кремове. Технологии за смесване на продуктите и печенето, често допусканите грешки и как да ги отстраните.
Цена: 100 лв.

Пайове със сезонни плодове
Къде: МЕТРО Академия
Кога: 30 септември от 10 до 16 ч.
Тънкостите при тестото и изпичането в зависимост сладко или пресни плодове използвате и какъв вид. Съчетаване на аромати и плодове.
Цена: 60 лв.

Декорация на торта с аерограф – начинаещи
Къде: Pastry Academy
Кога: 1 октомври от 9 до 18 ч.
Декориране на торта-макет с въздушна четка и усвояване на различни техники.
Цена: 350 лв.

Азиатски веган десерти
Къде: Food Connection
Кога: 2 октомври от 19 до 21 ч.
Рецепти и съвети за приготвянето на натурални десерти, как се прави ядково мляко, комбиниране на подправки в азиатската кухня.
Цена: 50 лв.

Шоколад!
Къде: Кулинарно училище Amuse bouche
Кога: 7 и 8 октомври от 11 до 13:30 ч.
Рецепти и техники от модерното сладкарство за шоколадови десерти.
Цена: 90 лв.

Шоколадови бонбони 2
Къде: Кулинарно училище "Меню"
Кога: 17 и 18 октомври от 18:00 до 21:00 ч.
Теорията и практиката за темпериране на шоколад. Изработване на пълнежи, украсяване с различни техники.
Цена: 170 лв.

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място: Бар "Сол" Ново място: Бар "Сол"

Заведението отваря след основен ремонт и с разнообразна храна

13 мар 2020, 2065 прочитания

Networking Premium открива петата си локация в Пловдив Networking Premium открива петата си локация в Пловдив

Така се превръща в първата национална мрежа от споделени офис пространства в страната

6 мар 2020, 3481 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Ново място: Nosferatu

Още от Капитал
В енергетиката всичко върви надолу

Блокирането на икономиката заради COVID-19 доведе до най-драстичния спад в цените на електроенергията и природния газ

Къде изчезна златото

Затварянето на ключови рафинерии и липсата на транспорт почти блокират пазара на физическия благороден метал

Може ли България да надбяга вируса

България използва времето, спечелено от социалната изолация, за минимални подобрения в здравната система и планира да въведе софтуер за следене на заразени и нарушители на карантини. Засиленото тестване все още не се случва

Коронабюджет 1.0: Оптимистичната версия

Правителството поиска спешна ревизия на бюджет 2020, която да му даде по-голяма гъвкавост за маневри

И това ще мине

Как да се съхраним психически по време на пандемия и изолация

20 въпроса: Енчо Керязов

През март "Колибри" издаде първата му биография – "Обичай смело"

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10