С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

2 27 сеп 2017, 9:25, 28671 прочитания

Ново място: Old is New

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Да уточним в началото: Old is New не е ресторант в традиционния смисъл. Това е пространство, в което има дизайн, сантимент, семейни истории и добра улична храна, като започнем с хот-дога.
Проектът е на Андре Токев и дъщеря му Елиза, като по думите на Токев тук той само е ударил едно рамо на концепцията за менюто например, но кухнята се води от Димо Димов.

Името Old is New е ясно - това е смяната и срещите между поколенията, връщането и вечното рециклиране на старото в ново. Затова и логото е пясъчен часовник. Семейните истории са зад кеговете "Българско пиво" от 1984 г., 35-годишния бар и бирените халби от ресторанта на родителите на Токев в Германия, стогодишното менче, превърнато в мивка, или старата врата, превърната в маса. Сигурно малко се клати, но нали вече казахме, че това не е точно ресторант.


С две думи, става дума за динамично място, в което има и ресторант, и бар, и галерия, и място за общуване.

На входа ви посрещат фотографски портрети на всички, участвали в това начинание, после стълбището ви отвежда към бара с наливен Radeberger. Наляво е барът с коктейлите и кафе "Дъбов", вдясно е мястото за ядене, пиене, творчество, приказки или просто блеене.

Илюстрация





Колкото до храната, тя не е само познатата улична като бургер, хот-дог, къри вурст, бурито или леберкез. Освен десертите на Алекс Иванчев тук има и червено тай къри с басмати и пушено тофу, топли бонбони от патешки дроб, карамелизирани круши, и маринован зелен пипер, каварма от октопод и скариди с ориз. Тиган с наденици, картофи и люти чушки направо си звучи гордо, а вездесъщият сандвич с краставичка за чай или чаша джин е най-добрата следобедна идея.

Old is New е на ул. "Ангел Кънчев" 18, работно време: от 11:00 ч. до 00:00 ч.
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Нова концепция: Bagri by Boykovski 4 Нова концепция: Bagri by Boykovski

"Искаме да придадем повече характер на заведението и на храната, която предлагаме"

6 дек 2019, 2627 прочитания

Ново място: Little Bird Place Ново място: Little Bird Place

Галерията е посветена на взаимовръзките между природата и изкуството

29 ное 2019, 3320 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Tour de Осогово

Защо, къде и как да караме колела в планината над Кюстендил

Още от Капитал
Да пазиш традицията "Под Балкана"

Животновъдната ферма на семейство Кулови край Карлово е затворила целия цикъл на производство

Супер звук в мини тяло

Кои са най-добрите TWS слушалки на пазара

Къде е еко-то в данъка за колите

Новите данъчни идеи на София се мотивират със замърсяването на въздуха, но реално нямат връзка с това

Трудните книжки

Министерството на труда предлага подмяна на сегашните трудови книжки с нови, без да може да обясни защо не ги цифровизира

Нова концепция: Bagri by Boykovski

"Искаме да придадем повече характер на заведението и на храната, която предлагаме"

Камион желание

Отново за мобилните кухни, уличната храна и къде да я опитаме този месец

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10