Ново място: Old is New
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Ново място: Old is New

Ново място: Old is New

Марина Караконова
30684 прочитания

© Цветелина Белутова


Да уточним в началото: Old is New не е ресторант в традиционния смисъл. Това е пространство, в което има дизайн, сантимент, семейни истории и добра улична храна, като започнем с хот-дога.

Проектът е на Андре Токев и дъщеря му Елиза, като по думите на Токев тук той само е ударил едно рамо на концепцията за менюто например, но кухнята се води от Димо Димов.

Името Old is New е ясно - това е смяната и срещите между поколенията, връщането и вечното рециклиране на старото в ново. Затова и логото е пясъчен часовник. Семейните истории са зад кеговете "Българско пиво" от 1984 г., 35-годишния бар и бирените халби от ресторанта на родителите на Токев в Германия, стогодишното менче, превърнато в мивка, или старата врата, превърната в маса. Сигурно малко се клати, но нали вече казахме, че това не е точно ресторант.

С две думи, става дума за динамично място, в което има и ресторант, и бар, и галерия, и място за общуване.

На входа ви посрещат фотографски портрети на всички, участвали в това начинание, после стълбището ви отвежда към бара с наливен Radeberger. Наляво е барът с коктейлите и кафе "Дъбов", вдясно е мястото за ядене, пиене, творчество, приказки или просто блеене.

Автор: Цветелина Белутова

Колкото до храната, тя не е само познатата улична като бургер, хот-дог, къри вурст, бурито или леберкез. Освен десертите на Алекс Иванчев тук има и червено тай къри с басмати и пушено тофу, топли бонбони от патешки дроб, карамелизирани круши, и маринован зелен пипер, каварма от октопод и скариди с ориз. Тиган с наденици, картофи и люти чушки направо си звучи гордо, а вездесъщият сандвич с краставичка за чай или чаша джин е най-добрата следобедна идея.

Old is New е на ул. "Ангел Кънчев" 18, работно време: от 11:00 ч. до 00:00 ч.

Автор: Цветелина Белутова

Да уточним в началото: Old is New не е ресторант в традиционния смисъл. Това е пространство, в което има дизайн, сантимент, семейни истории и добра улична храна, като започнем с хот-дога.

Проектът е на Андре Токев и дъщеря му Елиза, като по думите на Токев тук той само е ударил едно рамо на концепцията за менюто например, но кухнята се води от Димо Димов.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

2 коментара
  • 1
    rgc28533844 avatar :-|
    rgc28533844

    Що за тъпня? Колко ли комплексиран злобен цайс със селски комплекси требва да си за да сложиш подобно чуждо име?

  • 2
    peaspiring avatar :-P
    peaspiring

    До коментар [#1] от "rgc28533844":

    Онези от By the Way са същите маскари


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK