RIP: Тъй нареченият мой бизнес

Кратките истории на няколко места, които харесвахме, и важните уроци според техните собственици

Mosaïk

Заведението отваря през май 2017 г. През октомври е затворено. Пълното му име е Mosaïk Comfort food. Интересно е, че на "Оборище" 17 винаги е имало ресторант/кръчма. През годините там са се помещавали "Мелник", "При Лаци", сладкарница "Синчец", "Колибри", Cabra, Nest. И колкото повече напредваме във времето, толкова по-често стават смените. Това, изглежда, вече е накарало някои хора в квартала да го наричат "трудно място".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    smart_za_batkov avatar :-|
    Батков-вън
    • + 9

    С изключение на мозаик, при останалите само от няколкото думи си личи, че просто собствениците на бизнеса не само не са разбирали достатъчно от сферата, в която работят, но са им липсвали и ключови качества за предприемачи - мотивация, упоритост, гъвкавост.

    От някои от местата имам лично впечатление. Сандвичите на Ву бяха блудкави на вкус - продаваш екзотика, ама без подправките... не става така. Освен това за една година почти не ги смениха - в тази концепция трябва да сменяш менюто всеки месец. Къщура беше скучно за децата, беше правено да се кефят родители хипари, а не да се кефят деца. Мозаик беше много вкусно и само за тях ми е жал, че не работят. Но определено имаха проблем с неадекватен персонал (проблем за повечето заведения в БГ)

    Нередност?
  • 2
    selofia avatar :-P
    Селофия
    • - 2
    • + 2

    [quote#1:"Батков-вън"] неадекватен персонал[/quote]
    Еми за тия пари = толкоз...
    Идете в Залцбург.. например... еталон за обслужване.. те обичат да ви направят усмихната.. независимо дали е семеен или голем бизнес..
    О, и тази година закона гласи, че собственика решава дали да се пуши или не в части от заведението.
    Най старият ресторант в Европа е там..
    Селофия би била хубав град.. без Прас, Доган и тн. крадократи... но затова е нужно администрацията да се пръсне из страната.. Концентрираната крадокрация и рентиерите водят до град от селски тип, който само миже да води до .. омерзение.. независимо от добрите идеи или намерения..
    Ако беха лафки, никой досега и гък....

    Нередност?
  • 3
    koz avatar :-|
    koz
    • + 7

    "в началото, когато исках да имам бар, си мислех, че това ще е голямо забавление и че ще ми е добре, без значение дали изкарвам пари, но всъщност работата е страшно много"

    "всъщност имам друга професия и готвенето ми е хоби. Нямаше как да се раздвоя. Едно място за хранене изисква през цялото време да си там, на място."

    Всеки, който отваря заведение, е добре да хубаво да си помисли върху казаното от хора, които като него са си представяли, че да имаш заведение е забавно.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал