Ново място: My French Gourmandises

Сладкарница със заявка за истински френски десерти

В Грузия е невъзпитано да питаш госта дали е гладен, обичаят повелява масата да се сложи веднага. Във Франция е обратното – домакините първо се интересуват дали бихте искали да ви приготвят нещо. Въпреки тези противоречащи си подходи и двете страни имат особено уважение към храната.

А Тамта Калваши съчетава и двете кулинарни практики, защото е родена в Грузия, а е учила гастрономия във Франция. Миналата седмица тя и съпругът й отвориха сладкарница My French Gourmandises в София със заявката да предлагат истински френски десерти.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    zmuz avatar :-|
    zmuz
    • + 3

    Текстът е много приятен, благодаря. Само това за френския чай ми се струва съмнително, във Франция чай не се отглежда. На Тамта Калваши пожелавам успех.

    Нередност?
  • 2
    gesand avatar :-|
    gesand
    • + 3

    Браво на жената за усилията! Крайно време е в България да се предлага качествена храна, а не някакви имитации. И всичко в менюто й звучи много вкусно!

    Нередност?
  • 3
    raziel47 avatar :-|
    Filip

    До коментар [#1] от "zmuz":

    Чаят е "Ришар"от Париж. Пил съм и кафето и чая, много са добри. радввам се, че не се е подвела да взема някакви измислени кафета и чайове.

    Ще посетим!

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал