Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
В Грузия е невъзпитано да питаш госта дали е гладен, обичаят повелява масата да се сложи веднага. Във Франция е обратното – домакините първо се интересуват дали бихте искали да ви приготвят нещо. Въпреки тези противоречащи си подходи и двете страни имат особено уважение към храната.
А Тамта Калваши съчетава и двете кулинарни практики, защото е родена в Грузия, а е учила гастрономия във Франция. Миналата седмица тя и съпругът й отвориха сладкарница My French Gourmandises в София със заявката да предлагат истински френски десерти.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
3 коментара
Текстът е много приятен, благодаря. Само това за френския чай ми се струва съмнително, във Франция чай не се отглежда. На Тамта Калваши пожелавам успех.
Браво на жената за усилията! Крайно време е в България да се предлага качествена храна, а не някакви имитации. И всичко в менюто й звучи много вкусно!
До коментар [#1] от "zmuz":
Чаят е "Ришар"от Париж. Пил съм и кафето и чая, много са добри. радввам се, че не се е подвела да взема някакви измислени кафета и чайове.
Ще посетим!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.