Място: ANDRé с нов адрес
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Място: ANDRé с нов адрес

Място: ANDRé с нов адрес

Къщата, построена през 1922 г., е била на финансиста, управител на БНБ и министър на финансите през 30-те Марко Рясков - учил в Германия и Холандия, участвал в спасяването на евреите у нас

Марина Караконова
20283 прочитания

© Цветелина Белутова


Ресторант ANDRé вече си има нов дом. Това е добра новина, защото така сменя едно невзрачно и безлично хале на "Околовръстното" с една от най-хубавите къщи в София, в чиито огледала се оглеждат родови съдби и история.

Къщата, построена през 1922 г., е била на финансиста, управител на БНБ и министър на финансите през 30-те Марко Рясков - учил в Германия и Холандия, участвал в спасяването на евреите у нас. След идването на комунистите семейството му е изселено, имотът - конфискуван, и по познатата практика в него е настанен човек от високия комунистически ешелон - Антон Югов. Той живее там до 1990 г. Всички следващи собственици правят доста дебелашки намеси в архитектурата на къщата, които изместват първоначалния й замисъл, и въпреки това тя успява да запази спомен за великолепието си и днес.

Домът може да е сменен, но всичко останало, което ви е познато от предишния адрес на ANDRé, се запазва - екипът, концепцията, кухнята. Няколко примера от нея са "крем брюле и печен карамелизиран компот от вишни, салата "Валдорф", козунак, желе от бъз". "Боб чорба с панагюрско яйце и мариновани трюфели". "Кюфтенца от хумус, зеленчуково рагу, сирене, пюре от печен чесън". "Руло "Стефани" от сом в сос "Нантуа", ориз ризи бизи, запечен с кашкавал". "Пиле по ловджийски с арпаджик, манатарка, наденица от глиган, печен морков, печен хлебен чипс със самардала". "Кайзершмарн".

Какво още ни предлага ANDRé?

Бизнес обяди: две или тристепенни с предястие, основно и десерт, три- и двустепенно. Обядът е от 11.30 до 14.30.

Къщата е на два етажа и с различни като стил, настроение и големина салони. На втория етаж са по-камерни: те могат да приемат между 6 и 8 души, 8 и 12 и 20 - 30 души. Салонът на първия етаж е за 50 души. Цялата къща може да посрещне от 60 до 90 души, което я прави подходяща за сватби и корпоративни партита. Заедно с тях се предлага и кетъринг за коктейли. В този случай много подходящи са и терасите от двете страни на къщата.

И най-важното: градината на къщата още при първото затопляне ще бъде отворена и ще може да посрещне до 50 гости.

Ресторант ANDRé вече си има нов дом. Това е добра новина, защото така сменя едно невзрачно и безлично хале на "Околовръстното" с една от най-хубавите къщи в София, в чиито огледала се оглеждат родови съдби и история.

Къщата, построена през 1922 г., е била на финансиста, управител на БНБ и министър на финансите през 30-те Марко Рясков - учил в Германия и Холандия, участвал в спасяването на евреите у нас. След идването на комунистите семейството му е изселено, имотът - конфискуван, и по познатата практика в него е настанен човек от високия комунистически ешелон - Антон Югов. Той живее там до 1990 г. Всички следващи собственици правят доста дебелашки намеси в архитектурата на къщата, които изместват първоначалния й замисъл, и въпреки това тя успява да запази спомен за великолепието си и днес.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар
  • 1
    shehi avatar :-|
    shehi

    Всичко е супер, с изключение на неучтивия персоналс високомерно отношение и реплики от сорта "днес не сме разбивали сметана" ????
    Успех!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK