С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

// Light / Места

1 9 мар 2018, 8:45, 12857 прочитания

Ново място: Бистро Entrée

Много хора го помнят като Bubbles, а в края на бурния му парти живот - като Backyard

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Бистро Entrée отвори в края на миналата година неофициално, но премиерата на първото им сезонно меню беше неотдавна.

Пространството, където се намира бистрото - в дъното на двора, зад "Билкова" на "Шишман", претърпя значителни интериорни промени през годините, но винаги свързани с идеята за бар и приглушена светлина. Много хора го помнят като Bubbles, а в края на бурния му парти живот - като Backyard. След последния основен ремонт с радост ще открием, че все пак в това помещение може да влиза дневна светлина - през огромния прозорец, който допреди е бил скрит зад стена.


Предложенията от менюто в Entrée са малко на брой - три салати и шест основни. Зеленчуците са сезонни - ряпа, пащърнак, тиква в момента, а месото е патешко, телешки рибай стек и стек от риба тон. Вегетарианският избор е сведен до ризото с гъби. Десертите се сменят всеки ден.

Има и добра новина за всички търсещи уикенд брънч в София, най-вече за любителите на барбекю, защото това е основната тема на бистрото. Посетителите могат да избират между бавно печени ребра, кюфтета, пилешки бутчета и други тайни оръжия в борбата с махмурлука.

Вечеря за двама със салата, основно и чаша вино би ви струвала приблизително 60 лв.



Работно време от вторник до неделя. Адрес: ул. "Шишман" 22 (в двора), тел. 089 672 2646
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Sightspotting Sightspotting

Глазгоу за нетуристи

22 юни 2018, 5958 прочитания

Ново място: Manzo Ново място: Manzo

Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini

15 юни 2018, 26998 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Севиля: 100% Испания

Жега, корида, тапас, вино и фламенко - столицата на Андалусия предлага в изобилие всичко онова, което смятаме за испанско. Март и април са най-подходящите месеци за пътуване до Севиля. Защо да побързаме, как да планираме, какво да не пропускаме – ценна информация, предоставена от местен жител

Те ги спират, ние ги пускаме

Очакваните мерки срещу стари дизелови автомобили в европейски градове ще доведат до по-голям внос на стари коли в България

Бойко Борисов и поразяващата греда

Как премиерът като пожарникар (не) падна в кожения диван на патриарха

Фонд на Рокфелер продава ритейл парка в Пловдив на групата "Химимпорт"

Активът се оценява на над 35 млн. лв., но дълговете са почти толкова

Кино: "Бандитките на Оушън"

Дамският вариант е фриволен към формулата, но с добри актриси

20 въпроса: Дончо Папазов

Мореплавател и пътешественик

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 25

Капитал

Брой 25 // 23.06.2018 Прочетете
Капитал PRO, Топ 5 от "Капитал": Темите, които можете да прочетете само тук

Емисия

DAILY @7AM // 23.06.2018 Прочетете