Ново място: Fishi Seafood and Sandwiches
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Ново място: Fishi Seafood and Sandwiches

Ново място: Fishi Seafood and Sandwiches

Ако случайно ви се е прияло филе от крокодил и се чудите предлага ли се този деликатес някъде в София, отговорът е: вече да

12157 прочитания

© Надежда Чипева


Ако случайно ви се е прияло филе от крокодил и се чудите предлага ли се този деликатес някъде в София, отговорът е: вече да.

Fishi отвори преди месец близо до ъгъла на ул. "Хан Аспарух" и бул. "Витоша", срещу Franco’s pizza. Замислено е като място за фюжън морска и азиатска кухня, предимно за накрак или за поръчка за вкъщи – на място има само една висока маса с няколко стола. Менюто е разделено основно на Удон нудли – с миди, сьомга, риба тон, скариди, октопод и омар, бургери и тортили с треска, сьомга и риба тон, изненадата бургер с филе от крокодил и опашка от омар, тост сандвичи и ястия като паейя, октопод саганаки и цял омар. И разядки с оризовки. Цените на нудлите са съпоставами с Wok to walk (12 лв.), а целият омар струва 59 лв.

Повечето рецепти са авторски, твърдят собствениците Радослав Мишота и Светлозар Кичуков. "Аз и съпругата ми сме гмуркачи, а и от Бургас, и отдавна искахме да отворим подобно заведение. Вдъхновение почерпихме от пътуванията по цял свят и дегустиране", казва Светлозар Кичуков. Според него българите все повече търсят разнообразна морска храна и нишата много се е разраснала – "още преди десет години исках да стартирам този бизнес, но знаех, че още не му е дошло времето".

Свежите и качествени продукти са тежка задача за морските деликатеси и риби в България. "Доставяме от различни места, там, където намерим най-доброто за момента. Например за вкуса на рибата тон има огромно значение в кой момент от миграцията е уловена и къде". Крокодилското месо внасят от ферма в Тайланд.

Салатите са няколко и не крият изненади, но супите са по-интересни: биск супа с омар, лимонена супа със скариди и други. А десертите са внос от Япония и Тайланд – кралските сладки и плодови кремове с ферментирала кокосова вода, които са добри за храносмилане и за завършек на яденето.

Интересен е веганският азиатски снакс. Бирата е крафт, виното няколко вида, кафето само един вид, предлагат и прясно изцедени сокове.

На Facebook страницата им се обявяват различни промоции. Работното време е в процес на доуточняване.

Адрес: ул. "Хан Аспарух" 24

Ако случайно ви се е прияло филе от крокодил и се чудите предлага ли се този деликатес някъде в София, отговорът е: вече да.

Fishi отвори преди месец близо до ъгъла на ул. "Хан Аспарух" и бул. "Витоша", срещу Franco’s pizza. Замислено е като място за фюжън морска и азиатска кухня, предимно за накрак или за поръчка за вкъщи – на място има само една висока маса с няколко стола. Менюто е разделено основно на Удон нудли – с миди, сьомга, риба тон, скариди, октопод и омар, бургери и тортили с треска, сьомга и риба тон, изненадата бургер с филе от крокодил и опашка от омар, тост сандвичи и ястия като паейя, октопод саганаки и цял омар. И разядки с оризовки. Цените на нудлите са съпоставами с Wok to walk (12 лв.), а целият омар струва 59 лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

3 коментара
  • 1
    sylt avatar :-|
    sylt

    Без места за сядане няма да стане.

  • 2
    mwl13528301 avatar :-|
    Kiril Mitov

    Концепцията на мястото е тотално сбъркана. Това, което се вижда на снимката, са единствените 3 места за сядане. В нещо като коридор. Мястото прилича на Мимас, но в менюто има "цял омар с чесново-маслен дресинг и сос от трюфели", който струва 60лв...!?
    Посрещна ме едно момче, което така мякаше, че от три повторения не можах да разбера какво искаше да каже. Тръгнах си, естествено. До една година са фалирали.

  • 3
    nob38557793 avatar :-|
    Roxana Deleva


    До коментар [#2] от "
    Kiril.Mitov
    ": Мнението Ви се базира на това дали има места за сядане и на факта, че Ви е посрещнало момче с типичен за хората от морето акцент. Жалко, че не сте си поръчали нещо за хапване, аз лично съм очарована от всичко, което предлагат те :)


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Ново място: Fōku

Ново място: Fōku

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.