Ново място: Savini Gelato

Ванилията идва от малка ферма в Мадагаскар, а шамфъстъкът от семейна плантация в Сицилия

Капитал    ©  Цветелина Белутова

Когато сладоледът е с мляко вместо заместители, а сорбето - с истински плодове, вкусът е коренно различен и не може да се сбърка. Създателите на Gelateria Naturale (на ул. "Шишман"), които от три години се придържат към първоначалното си обещание да правят чист и качествен продукт, вече предлагат занаятчийския си сладолед на още един адрес в София.

Savini Geato се намира на ул. "Сан Стефано" 9 и носи името на вдъхновителката на семейния бизнес, Савина Николова. Отварянето на новата джелатерия съвпадна с раждането на първото й дете, което позволи на собственичката да обобщи философията им така: "Създаваме продукт, който с чиста съвест да дадем на собственото си дете."


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
8 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    owr34566661 avatar :-|
    owr34566661
    • - 23
    • + 4

    Стига с тия тъпотии гелато, мелато, сладолед има и преди жабарите, пред които така се прехласвате, да решат че са го измислили. Сложете си нормално име и пуснете нормален сладолед по БДС от социализма, с натурални продукти без изгъзици от типа на "малка ферма от Мадагаскар" и на прилични цени. То бива селска жълтопаветна снобария, ама в българския ѝ вариант удря всекакви тавани по нелепост.

    Нередност?
  • 2
    fidodido avatar :-|
    fidodido
    • - 20

    Браво! Много добре казано.
    До коментар [#1] от "
    owr34566661
    ":

    Нередност?
  • 4
    koz avatar :-|
    koz
    • + 23

    [quote#1:"owr34566661"]Стига с тия тъпотии гелато, мелато, сладолед има и преди жабарите, пред които така се прехласвате, да решат че са го измислили. Сложете си нормално име и пуснете нормален сладолед по БДС от социализма[/quote]

    Тебе какво те боли някой какъв сладолед прави и как го е кръстил? На пазара има предлагане на всякакви видове сладоледи за всички вкусове, включително и "нормален" сладолед от соца - Ескимо. Той достатъчно нормален ли ти е? Или трябва да се казва "На баба", "На дядо", "На Тато"?
    А "жабари" подсказва само дълбок комплекс за малоценност.

    Нередност?
  • 5
    zumz avatar :-|
    zumz
    • + 3

    Ако е вярно писаното в статията - поздравления за Савина Николова.

    Нередност?
  • 6
    sylt avatar :-|
    sylt
    • - 2
    • + 22

    Сладоледът не е лош, но очаквах повече, имайки предвид обявените съставки.

    Нередност?
  • 7
    yunona_s avatar :-|
    yunona_s
    • - 9
    • + 1

    До коментар [#6] от "sylt":

    За съжаление храните с изцяло натурален състав понякога могат да разочароват във вкусово отношение. Поне в началото.Твърде сме привикнали към изкуствените аромати, подсладители, подобрители и други, щедро добавяни в храните. Затова, когато се срещнем с нещо натурално и направено по правилата, вкусът може да ни се стори блед, консистенцията - странна и т.н.

    Нередност?
  • 8
    lrq1593095236667565 avatar :-|
    Клаудия Мартинес
    • + 1

    Абе ей тъпако ти знаеш ли че има деца които са болни от цюлиакия и не могат да ядат пшеница и такива брашна тоест не могат да ядат глутен и това означава да не ядат нищо от това което ти ядеш има си специални брашна и продукти за тези деца затова е по скъпо защото в България има около 20 такива места и са малко ако децата си хапнат малко глутен и такива продукти може да ги убие така че ай да си направиш сметката другия път да се замислиш малко какво да пишеш

    Нередност?
Нов коментар