С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация

// Light / Места

3 29 юни 2018, 9:12, 40458 прочитания

Ново място: Avojoy

Целта на създателите: да предложат всичко, което би могло да се направи с авокадо

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Модата на авокадото (потреблението му в световен план се е повишило с 443% за 20 години) и монотематичните заведения отдавна завладяха западния свят, но в София досега липсваше заведение, което да го постави в центъра на менюто си.

Avojoy е новото място, което иска да предложи всичко, което би могло да се направи с авокадо. Започвайки от супата, салатата (три вида), стигайки до сандвича (шест тоста) и бургера, и, разбира, се зелен десерт.

Собственикът Любомир Сандов се вдъхновява от подобно заведение в Англия – "целта ни е цялата ни гама от продукти да е свързана с авокадото, храната да е здравословна, но и вкусна едновременно. В България съществува погрешното схващане, че здравословните ястия са блудкави или безвкусни". Отворили са само преди седмица и очакват обратна връзка от клиентите, за да разберат дали им харесват рецептите, които са донякъде вече традиционни, подобни на тези в Ню Йорк, Виена и Лондон, но и с техни "авторски" добавки – като микротревата например.

Доставките на авокадо са най-важното нещо за подобно място – "купуваме израелски и испански, сортът е пинкертон - висок клас, докато по българските магазини са предимно нисък клас".

Предишното бяло кафене на това място е изцяло преобразено от графити артистите Arsek и Erase на авокадо тема, всяка маса има контакти, изведени нависоко, което прави мястото подходящо за фрийленсъри. Освен кафе тук се предлагат и две смутита - Green и Red punch. Очаква се скоро в менюто да се появят и сарми с риба тон и авокадо, сладолед и коктейли с авокадо. По големия избор на алкохолни напитки се вижда, че собственикът има опит с управление на бар и дискотека.



Адрес: ул. "Неофит Рилски" 43, но входът е откъм ул. "Христо Белчев" и трябва да се изкачат няколко стъпала. Работно време: от понеделник до събота, 10.00 - 22.00 ч.
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място: "Хралупата" Ново място: "Хралупата"

През последните месеци "Хралупата" стана едно от основните места за българската литературна сцена

20 юли 2018, 1859 прочитания

Nation on the best location Nation on the best location

Манталитетният и културен хибрид Словения

20 юли 2018, 1670 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Арт пространство: място 167

Едно от най-новите пространства за изкуство в София се помещава в къща, построена от неизвестен архитект през 1897 г.

През чумавото

Най-важните въпроси около първите за Европа случаи на рядкото заболяване по дребните преживни животни в България ще останат без отговор

Чанта за слушане

Българската компания Kloshar bags изработва чанти и раници с вградени грамофонни плочи

"Слънчо" поглежда отвъд хоризонта

С проект по "Конкурентоспособност" за 1.6 млн. лв. компанията ще започне да изнася детски храни в региона

Фонд на Рокфелер продава ритейл парка в Пловдив на групата "Химимпорт"

Активът се оценява на над 35 млн. лв., но дълговете са почти толкова

20 въпроса: Емилиян Гацов-Елби

Музиката му се ражда от неговата философска и медитативна чувствителност

Жак Перети: Бизнесът ще спаси света

Разследващият журналист, който работи за медии като BBC, The Independent, The Guardian, Wired, Huffington Post, пред "Капитал"

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 29

Капитал

Брой 29 // 21.07.2018 Прочетете
Капитал PRO, Топ 5 от "Капитал": Темите, които можете да прочетете само тук

Емисия

DAILY @7AM // 21.07.2018 Прочетете