Ново място – Старата госпожа
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Ново място – Старата госпожа

Ново място – Старата госпожа

24245 прочитания

© Цветелина Белутова


Брънчът напоследък е на почит в софийските заведения – като започнем от One more bar, където е под формата на шведска маса, минем през Мotto и стигнем до "Плюс това" с тематичните късни закуски. Общото между всички тях е, че се предлагат само в събота и неделя.

В "Старата госпожа", новото заведение на ул. "Оборище" 18, брънч се сервира всеки ден от 8 до 16 ч. Менюто включва яйца "Бенедикт", бухти с пудра захар, боровинки и крем маскарпоне, козуначени пържени филии и др. "Бухтите са по стара рецепта на баба ми", казва управителката Габриела Анеглова (собствениците са Емил Аргиров и Станислав Лазаров, Станислав е собственикът и на Catch a’Mack.) По думите й освен на типични български рецепти тук залагат и на "международни неща, които са ни харесали по време на нашите пътувания". Като например предложенията в основното меню извън брънча – кубински сандвич с дърпано свинско месо или сандвич с пиле, къри и кимчи. В основното меню ще откриете още шест салати и картофи с табаско.

Всеки ден се очаква да има различно обедно меню с една или две супи. Специално място е отредено на кафето – бленд на Дъбов: Колумбия, Гватемала и Индонезия. Бирите са крафт, а виненият лист включва български, италиански, френски вина, в добавка има няколко класически коктейла.

Според Габриела Ангелова концепцията не вкарва "Госпожата" в пряка конкуренция със съседния и доста добре разработен "Хлебар", където също се предлага обедно меню: "Нашият фокус е брънчът, а техният - хлябът."

В "Старата госпожа" зареждат продукти от малки български производители, внасят и сирена директно от Италия. Заведението е на самообслужване. След като платите, получавате номер - например "баба 4", с препратка към името (забелязахме, че някои клиентки не са особено очаровани от идеята - бел. ред.).

"Спряхме се на името "Старата госпожа", защото свързваме района около "Оборище" и Докторската градина с аристокрацията и нагласените възрастни дами с перли. А и сме фенове на "Ювентус", известни като "старата госпожа", уточнява Габриела Ангелова.

Работно време: от 8 до 22 ч.

Брънчът напоследък е на почит в софийските заведения – като започнем от One more bar, където е под формата на шведска маса, минем през Мotto и стигнем до "Плюс това" с тематичните късни закуски. Общото между всички тях е, че се предлагат само в събота и неделя.

В "Старата госпожа", новото заведение на ул. "Оборище" 18, брънч се сервира всеки ден от 8 до 16 ч. Менюто включва яйца "Бенедикт", бухти с пудра захар, боровинки и крем маскарпоне, козуначени пържени филии и др. "Бухтите са по стара рецепта на баба ми", казва управителката Габриела Анеглова (собствениците са Емил Аргиров и Станислав Лазаров, Станислав е собственикът и на Catch a’Mack.) По думите й освен на типични български рецепти тук залагат и на "международни неща, които са ни харесали по време на нашите пътувания". Като например предложенията в основното меню извън брънча – кубински сандвич с дърпано свинско месо или сандвич с пиле, къри и кимчи. В основното меню ще откриете още шест салати и картофи с табаско.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

2 коментара
  • 1
    anima77 avatar :-|
    anima77

    Аз предлагам да изчаквате 6 месеца преди да пишете за новите заведения на този адрес, защото горе-долу за толкова време затварят. И се чудя не им ли омръзна на хипстърите целодневно да ядат мекици (пардон, бухти)?

  • 2
    floss avatar :-|
    xkoleva

    Много прехвалено място. Яйцата "Бенедикт" бяха най-лошите, които съм яла. Яйцата бяха гадни, шунката беше гадна, соса оландез беше лош...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.