С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

2 21 дек 2018, 7:48, 13516 прочитания

Ново място: Месарница Vivenda

"Бутик" за висококласни меса от ферми в цял свят

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Няма човек от ресторантьорския бранш или такъв с малко повече любопитство към храната си, който да не знае името Vivenda, която е сред водещите производители и вносители на висококласни меса от ферми в цял свят. Тази година фирмата стана на 20 години, а тази седмица откри втория си магазин. Да направим малка разходка из него:

Очаквано тук са емблематични продукти като говеждо блек ангъс от Небраска, иберийско прасе от Испания и Португалия, японското телешко кобе или гордото синьокрако пиле от Брес - не само кулинарен, но и културен символ на Франция. Франция е и страната, от която идват и най-много от т.нар. фестивални птици, или тези за празничните дни. Но и извън тях при доста бедния ни пазар на пернати тук може да се радвате на петли, пуйки, патици, токачки, пъдпъдъци и гълъбчета - всички гледани между 180 и 240 дни на свободен режим.


Практиката на фирмата е, че купува едри разфасовки или цели животни, които после се обработват и зреят на място. Ръчно обработените стекове от блек ангъс например са над 20.
Магазинът предлага продукти собствено производство - наденички, суджуци, колбаси, както и сготвени продукти sous vide, например език.

В друга витрина са висококачествените деликатеси на Juan Pedro Domecq, Compart Duroc заедно с различни белгийски и френски салами, филета и колбаси.

Сирената са предимно на основаната през 60-те години на миналия век фамилна Antica Cascina от Романа, която работи изцяло по традиционни методи, също и английските класики стилтън и чедар, които в момента се продават и в коледни опаковки.



Поглед из рафтовете отстрани и ще видите любимата на готвачи в цял свят сол Maldon, пушения пипер La Chinata, олио и зехтин Sabatino Tartufi от Умбрия и американските маринати, сосове и конфитюри на Stonewall Kitchen.

Вината са малка и умна селекция от средния клас, изцяло съобразени със сирената и месата, които се продават. Преобладават Франция, Калифорния, Испания, Чили и червените вина.

Важно е да се знае, че до Нова година всеки ден ще се пекат различни меса, ще има ден на джолана или ден на ростбифа, а след Нова година ще има сандвичи.

ул. "Оборище" 13
понеделник - петък от 13 до 21 ч.

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Нова концепция: Bagri by Boykovski Нова концепция: Bagri by Boykovski

"Искаме да придадем повече характер на заведението и на храната, която предлагаме"

6 дек 2019, 1095 прочитания

Ново място: Little Bird Place Ново място: Little Bird Place

Галерията е посветена на взаимовръзките между природата и изкуството

29 ное 2019, 3127 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Боговете сигурно са полудели

Племенният туризъм, или (без)отговорното поведение на западния човек на отдалечените места

Още от Капитал
Какво прави една реклама ефективна

Николай Караджов, Светослава Диновска и Радомир Иванов от агенцията Saatchi&Saatchi Sofia, пред "Капитал"

Язовир "Черна дупка"

Пресъхването на язовир "Студена" заплаши Перник с пълно безводие до края на годината и разкри огромните пропуски при управлението на водите в България

Доставянето на чиста енергия е по-лесно от съхранението й

Намаляването на емисиите зависи от узряването на технологиите за съхранение на енергия

От какво боледува педиатрията

За лечението на 1.2 млн. деца в България се отделят само 11% от бюджета на здравната каса

ЕСМ на 50

Поглед към влиянителния музикален лейбъл навръх 50-годишнината му

20 въпроса: Красимир Георгиев

Често предизвиква себе си, а с това мотивира и други хора към промяна

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10