Ново място: Месарница Vivenda
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Ново място: Месарница Vivenda

Ново място: Месарница Vivenda

"Бутик" за висококласни меса от ферми в цял свят

16270 прочитания

© Цветелина Белутова


Няма човек от ресторантьорския бранш или такъв с малко повече любопитство към храната си, който да не знае името Vivenda, която е сред водещите производители и вносители на висококласни меса от ферми в цял свят. Тази година фирмата стана на 20 години, а тази седмица откри втория си магазин. Да направим малка разходка из него:

Очаквано тук са емблематични продукти като говеждо блек ангъс от Небраска, иберийско прасе от Испания и Португалия, японското телешко кобе или гордото синьокрако пиле от Брес - не само кулинарен, но и културен символ на Франция. Франция е и страната, от която идват и най-много от т.нар. фестивални птици, или тези за празничните дни. Но и извън тях при доста бедния ни пазар на пернати тук може да се радвате на петли, пуйки, патици, токачки, пъдпъдъци и гълъбчета - всички гледани между 180 и 240 дни на свободен режим.

Практиката на фирмата е, че купува едри разфасовки или цели животни, които после се обработват и зреят на място. Ръчно обработените стекове от блек ангъс например са над 20.

Магазинът предлага продукти собствено производство - наденички, суджуци, колбаси, както и сготвени продукти sous vide, например език.

В друга витрина са висококачествените деликатеси на Juan Pedro Domecq, Compart Duroc заедно с различни белгийски и френски салами, филета и колбаси.

Сирената са предимно на основаната през 60-те години на миналия век фамилна Antica Cascina от Романа, която работи изцяло по традиционни методи, също и английските класики стилтън и чедар, които в момента се продават и в коледни опаковки.

Поглед из рафтовете отстрани и ще видите любимата на готвачи в цял свят сол Maldon, пушения пипер La Chinata, олио и зехтин Sabatino Tartufi от Умбрия и американските маринати, сосове и конфитюри на Stonewall Kitchen.

Вината са малка и умна селекция от средния клас, изцяло съобразени със сирената и месата, които се продават. Преобладават Франция, Калифорния, Испания, Чили и червените вина.

Важно е да се знае, че до Нова година всеки ден ще се пекат различни меса, ще има ден на джолана или ден на ростбифа, а след Нова година ще има сандвичи.

ул. "Оборище" 13

понеделник - петък от 13 до 21 ч.

Няма човек от ресторантьорския бранш или такъв с малко повече любопитство към храната си, който да не знае името Vivenda, която е сред водещите производители и вносители на висококласни меса от ферми в цял свят. Тази година фирмата стана на 20 години, а тази седмица откри втория си магазин. Да направим малка разходка из него:

Очаквано тук са емблематични продукти като говеждо блек ангъс от Небраска, иберийско прасе от Испания и Португалия, японското телешко кобе или гордото синьокрако пиле от Брес - не само кулинарен, но и културен символ на Франция. Франция е и страната, от която идват и най-много от т.нар. фестивални птици, или тези за празничните дни. Но и извън тях при доста бедния ни пазар на пернати тук може да се радвате на петли, пуйки, патици, токачки, пъдпъдъци и гълъбчета - всички гледани между 180 и 240 дни на свободен режим.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

2 коментара
  • 1
    sylt avatar :-|
    sylt

    Браво. Най-накрая разбраха, че трябва да са в идеалния център, а не в "Левски Г" или на Околовръстното, както беше досега. Ако предлагат и хамбургерите си в центъра, ще е много хубаво.
    Говеждото, което продават, е доста качествено. Това, за съжаление, не се отнася за свинското. И преди да се изкаже някой, че е болезнено скъпо - да, така е, но не е задължително да се яде месо всеки ден. По-добре да е скъпо, но да го има, отколкото да го няма. На пазара има достатъчно евтино и безвкусно месо. Колбасите им собствено производство не са нищо особено.

  • 2
    mwl13528301 avatar :-|
    Kiril.Mitov

    Хубаво място, но трябва да си обучат персонала. Не знаят какво продават.
    Не може да продаваш италианско сирене за 50лв/кг. и като попитах продавача какъв тип е това сирене, отговорът беше: "твърдо". Естествено, продавачът не успя да продаде сиренето.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK