Ново място: "Такотека"
Появата на мястото е първа стъпка към дългоочакваното навлизане на мексиканската кухня в София
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Допреди 60-те години на миналия век думите тако, кесадия и моле са напълно непознати за света извън Мексико и южните щати. Днес обаче мексиканската е сред първите пет най-популярни кухни в света наред с китайската, италианската, гръцката и японската. Мексиканските ресторанти са пръснати от Сидни през Адис Абеба до Улан Батор, че и в Космоса, след като NASA изпратиха тортили на астронавтите си. Но не и в София. Поне до тази седмица, когато се появи "Такотека", в която основната дума е Мексико.
"Такотека" се намира на ул. "Шишман" 22, или в двора на "Билкова", за да ме разберат всички. Може да я наречем такерия, може да я наречем мексикански гастро-бар или бистро за такоси и питиета. Екипът идва и от добре познати места като "Щастливото прасе", или "Бар Петък".
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.