Festa Italiana с Cinecittà Osteria Italiana и La Bottega в хотел "Рила" в Боровец
На 21 и 22 септември италианската кухня гостува на ресторант Samokovi


Съдържание от Хотел Рила Боровец

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Потопете се в магията на италианската кухня и музика в самото сърце на планината. На 21 и 22 септември популярният италиански ресторант Cinecittà Osteria Italiana в столичния кв. "Бояна" и веригата за италиански изкушения Lа Bottegа гостуват на ресторант Samokovi в изцяло реновирания хотел "Рила" в Боровец. Звездните готвачи на трите ресторанта са подготвили неустоими кулинарни предложения, с които да зарадват и най-претенциозните любители на италианската кухня.
Събитието ще започне в съботния следобед с Prosecco & Pasticcino, където майсторите сладкари на хотел "Рила" ще изненадат гостите с традиционни сладки и солени изкушения от Италия, а професионалистите на "La Bottega" ще им позволят да надникнат зад кулисите и да видат как се пече класическо италианско кафе и как се приготвя любимото на всички gelato, но не по традиционния метод, а с използването на течен азот. И всичко това, докато гостите се наслаждават на гледката към върховете на Рила планина с чаша пенливо Prosecco в ръка.
Потопете се в магията на италианската кухня и музика в самото сърце на планината. На 21 и 22 септември популярният италиански ресторант Cinecittà Osteria Italiana в столичния кв. "Бояна" и веригата за италиански изкушения Lа Bottegа гостуват на ресторант Samokovi в изцяло реновирания хотел "Рила" в Боровец. Звездните готвачи на трите ресторанта са подготвили неустоими кулинарни предложения, с които да зарадват и най-претенциозните любители на италианската кухня.
Събитието ще започне в съботния следобед с Prosecco & Pasticcino, където майсторите сладкари на хотел "Рила" ще изненадат гостите с традиционни сладки и солени изкушения от Италия, а професионалистите на "La Bottega" ще им позволят да надникнат зад кулисите и да видат как се пече класическо италианско кафе и как се приготвя любимото на всички gelato, но не по традиционния метод, а с използването на течен азот. И всичко това, докато гостите се наслаждават на гледката към върховете на Рила планина с чаша пенливо Prosecco в ръка.
Кулминацията на италианския фест ще бъде изисканата вечеря в ресторант Samokovi със специално 5-степенно меню в акомпанимент с италиански вина. Cinecittà Osteria Italiana ще гостува в кухнята на главния готвач на хотел "Рила" - шеф Веселин Калев, за да създадат ястия, радващи всички сетива.

Mенюто включва типични за Италия блюда, рецептите за които са пречупени през погледите на талантливите готвачи-артисти, като прясна бурата с черен трюфел, бавно приготвено леко пикантно месо от телешки опашки, авторска интерпретация на Crostata di mele и други. Усещането за dolce vita ще бъде допълнено с изпълнението на италиански арии от трио "Тенорите" и цигулката на Десислава Чолакова, концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР.
Италианският фест в планината ще продължи и в неделя с богат брънч в италиански стил, приготвен от шеф Веселин Калев с автентична паста и работилница за италиански пици с майсторите на La Bottega.
За най-малките гости и през двата дни има тематична анимация, посветена на италианската култура, изкуство, мода и игри.
За повече информация и резервации: +359 750 326 58 или [email protected]

МЕНЮ
Меланцане с пармезан, с крем от син домат, биволска моцарела, сотирани чери домати и пармезанов чипсс чаша
Prosecco Extra dry DOC Veneto Cantina Anna Spinato
✽
Филе от леко опушена балканска пъстърва, поднесена с мармалад от чушки и хайвер от мед и краставица
с чаша
Spumante Rinaldi Premiere, Chardonnay, Veneto Cantina Villa Rinaldi
✽
Прясна бурата, пълнена с черен трюфел, поднесена с микс от чери домати, корал с босилек и матча
с чаша
Masetto Bianco DOC 2015 Cantina Endrizzi /Chardonnay, Pinot Bianco, Riesling, Sauvignon/
✽
Домашно приготвени равиоли, пълнени с крем от рикота, бял трюфел и био жълтъци, поднесени в сос от трюфел
с чаша
Chardonnay ‘Laudari’ DOC 2017 Baglio del Cristo di Campobello Точки: James Suckling 2016 - 92 т.; Robert Parker’s Wine Advocate 2016 - 90 т.
✽
Леко пикантно месо от телешки опашки, готвени в продължение на 48 часа при ниска температура от 62 градуса, с горски гъби и крем от йерусалимски артишок и печени на фурна цветни датерини
с чаша
MÉRIA Rosso IGT 2014 Tenuta Serpaia di Endrizzi 40 % Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 25 % Sangiovese, 5 % Petit Verdo
✽
Crostata di mele - авторска интерпретация на база класически италиански десерт
с чаша
Vinsanto del Chianti Classico DOC Poggio Capponi /Trebbiano & Malvasia/