С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

17 сеп 2019, 11:40, 4313 прочитания

Festa Italiana с Cinecittà Osteria Italiana и La Bottega в хотел "Рила" в Боровец

На 21 и 22 септември италианската кухня гостува на ресторант Samokovi

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Потопете се в магията на италианската кухня и музика в самото сърце на планината. На 21 и 22 септември популярният италиански ресторант Cinecittà Osteria Italiana в столичния кв. "Бояна" и веригата за италиански изкушения Lа Bottegа гостуват на ресторант Samokovi в изцяло реновирания хотел "Рила" в Боровец. Звездните готвачи на трите ресторанта са подготвили неустоими кулинарни предложения, с които да зарадват и най-претенциозните любители на италианската кухня.

Събитието ще започне в съботния следобед с Prosecco & Pasticcino, където майсторите сладкари на хотел "Рила" ще изненадат гостите с традиционни сладки и солени изкушения от Италия, а професионалистите на "La Bottega" ще им позволят да надникнат зад кулисите и да видат как се пече класическо италианско кафе и как се приготвя любимото на всички gelato, но не по традиционния метод, а с използването на течен азот. И всичко това, докато гостите се наслаждават на гледката към върховете на Рила планина с чаша пенливо Prosecco в ръка.


Кулминацията на италианския фест ще бъде изисканата вечеря в ресторант Samokovi със специално 5-степенно меню в акомпанимент с италиански вина. Cinecittà Osteria Italiana ще гостува в кухнята на главния готвач на хотел "Рила" - шеф Веселин Калев, за да създадат ястия, радващи всички сетива.

Festa Italiana с Cinecittà Osteria Italiana и La Bottega в хотел "Рила" в Боровец



Mенюто включва типични за Италия блюда, рецептите за които са пречупени през погледите на талантливите готвачи-артисти, като прясна бурата с черен трюфел, бавно приготвено леко пикантно месо от телешки опашки, авторска интерпретация на Crostata di mele и други. Усещането за dolce vita ще бъде допълнено с изпълнението на италиански арии от трио "Тенорите" и цигулката на Десислава Чолакова, концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР.



Италианският фест в планината ще продължи и в неделя с богат брънч в италиански стил, приготвен от шеф Веселин Калев с автентична паста и работилница за италиански пици с майсторите на La Bottega.
За най-малките гости и през двата дни има тематична анимация, посветена на италианската култура, изкуство, мода и игри.

За повече информация и резервации: +359 750 326 58 или rila@rilaborovets.com
МЕНЮ

Меланцане с пармезан, с крем от син домат, биволска моцарела, сотирани чери домати и пармезанов чипс
с чаша
Prosecco Extra dry DOC Veneto Cantina Anna Spinato

Филе от леко опушена балканска пъстърва, поднесена с мармалад от чушки и хайвер от мед и краставица
с чаша
Spumante Rinaldi Premiere, Chardonnay, Veneto Cantina Villa Rinaldi

Прясна бурата, пълнена с черен трюфел, поднесена с микс от чери домати, корал с босилек и матча
с чаша
Masetto Bianco DOC 2015 Cantina Endrizzi /Chardonnay, Pinot Bianco, Riesling, Sauvignon/

Домашно приготвени равиоли, пълнени с крем от рикота, бял трюфел и био жълтъци, поднесени в сос от трюфел
с чаша
Chardonnay ‘Laudari’ DOC 2017 Baglio del Cristo di Campobello Точки: James Suckling 2016 - 92 т.; Robert Parker’s Wine Advocate 2016 - 90 т.

Леко пикантно месо от телешки опашки, готвени в продължение на 48 часа при ниска температура от 62 градуса, с горски гъби и крем от йерусалимски артишок и печени на фурна цветни датерини
с чаша
MÉRIA Rosso IGT 2014 Tenuta Serpaia di Endrizzi 40 % Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 25 % Sangiovese, 5 % Petit Verdo

Crostata di mele - авторска интерпретация на база класически италиански десерт
с чаша
Vinsanto del Chianti Classico DOC Poggio Capponi /Trebbiano & Malvasia/

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Нова концепция: Bagri by Boykovski Нова концепция: Bagri by Boykovski

"Искаме да придадем повече характер на заведението и на храната, която предлагаме"

6 дек 2019, 1518 прочитания

Ново място: Little Bird Place Ново място: Little Bird Place

Галерията е посветена на взаимовръзките между природата и изкуството

29 ное 2019, 3171 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Ново място - Cafe 1920

Традиционната българска кухня с модерен прочит

Още от Капитал
Да пазиш традицията "Под Балкана"

Животновъдната ферма на семейство Кулови край Карлово е затворила целия цикъл на производство

Къде е еко-то в данъка за колите

Новите данъчни идеи на София се мотивират със замърсяването на въздуха, но реално нямат връзка с това

Язовир "Черна дупка"

Пресъхването на язовир "Студена" заплаши Перник с пълно безводие до края на годината и разкри огромните пропуски при управлението на водите в България

Доставянето на чиста енергия е по-лесно от съхранението й

Намаляването на емисиите зависи от узряването на технологиите за съхранение на енергия

Нова концепция: Bagri by Boykovski

"Искаме да придадем повече характер на заведението и на храната, която предлагаме"

ЕСМ на 50

Поглед към влиянителния музикален лейбъл навръх 50-годишнината му

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10