Festa Italiana с Cinecittà Osteria Italiana и La Bottega в хотел "Рила" в Боровец
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Festa Italiana с Cinecittà Osteria Italiana и La Bottega в хотел "Рила" в Боровец

Festa Italiana с Cinecittà Osteria Italiana и La Bottega в хотел "Рила" в Боровец

На 21 и 22 септември италианската кухня гостува на ресторант Samokovi

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.
5778 прочитания

Потопете се в магията на италианската кухня и музика в самото сърце на планината. На 21 и 22 септември популярният италиански ресторант Cinecittà Osteria Italiana в столичния кв. "Бояна" и веригата за италиански изкушения Lа Bottegа гостуват на ресторант Samokovi в изцяло реновирания хотел "Рила" в Боровец. Звездните готвачи на трите ресторанта са подготвили неустоими кулинарни предложения, с които да зарадват и най-претенциозните любители на италианската кухня.

Събитието ще започне в съботния следобед с Prosecco & Pasticcino, където майсторите сладкари на хотел "Рила" ще изненадат гостите с традиционни сладки и солени изкушения от Италия, а професионалистите на "La Bottega" ще им позволят да надникнат зад кулисите и да видат как се пече класическо италианско кафе и как се приготвя любимото на всички gelato, но не по традиционния метод, а с използването на течен азот. И всичко това, докато гостите се наслаждават на гледката към върховете на Рила планина с чаша пенливо Prosecco в ръка.

Кулминацията на италианския фест ще бъде изисканата вечеря в ресторант Samokovi със специално 5-степенно меню в акомпанимент с италиански вина. Cinecittà Osteria Italiana ще гостува в кухнята на главния готвач на хотел "Рила" - шеф Веселин Калев, за да създадат ястия, радващи всички сетива.

Mенюто включва типични за Италия блюда, рецептите за които са пречупени през погледите на талантливите готвачи-артисти, като прясна бурата с черен трюфел, бавно приготвено леко пикантно месо от телешки опашки, авторска интерпретация на Crostata di mele и други. Усещането за dolce vita ще бъде допълнено с изпълнението на италиански арии от трио "Тенорите" и цигулката на Десислава Чолакова, концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР.

Италианският фест в планината ще продължи и в неделя с богат брънч в италиански стил, приготвен от шеф Веселин Калев с автентична паста и работилница за италиански пици с майсторите на La Bottega.

За най-малките гости и през двата дни има тематична анимация, посветена на италианската култура, изкуство, мода и игри.

За повече информация и резервации: +359 750 326 58 или [email protected]

МЕНЮ

Меланцане с пармезан, с крем от син домат, биволска моцарела, сотирани чери домати и пармезанов чипс

с чаша

Prosecco Extra dry DOC Veneto Cantina Anna Spinato



Филе от леко опушена балканска пъстърва, поднесена с мармалад от чушки и хайвер от мед и краставица

с чаша

Spumante Rinaldi Premiere, Chardonnay, Veneto Cantina Villa Rinaldi



Прясна бурата, пълнена с черен трюфел, поднесена с микс от чери домати, корал с босилек и матча

с чаша

Masetto Bianco DOC 2015 Cantina Endrizzi /Chardonnay, Pinot Bianco, Riesling, Sauvignon/



Домашно приготвени равиоли, пълнени с крем от рикота, бял трюфел и био жълтъци, поднесени в сос от трюфел

с чаша

Chardonnay ‘Laudari’ DOC 2017 Baglio del Cristo di Campobello Точки: James Suckling 2016 - 92 т.; Robert Parker’s Wine Advocate 2016 - 90 т.



Леко пикантно месо от телешки опашки, готвени в продължение на 48 часа при ниска температура от 62 градуса, с горски гъби и крем от йерусалимски артишок и печени на фурна цветни датерини

с чаша

MÉRIA Rosso IGT 2014 Tenuta Serpaia di Endrizzi 40 % Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 25 % Sangiovese, 5 % Petit Verdo



Crostata di mele - авторска интерпретация на база класически италиански десерт

с чаша

Vinsanto del Chianti Classico DOC Poggio Capponi /Trebbiano & Malvasia/

Потопете се в магията на италианската кухня и музика в самото сърце на планината. На 21 и 22 септември популярният италиански ресторант Cinecittà Osteria Italiana в столичния кв. "Бояна" и веригата за италиански изкушения Lа Bottegа гостуват на ресторант Samokovi в изцяло реновирания хотел "Рила" в Боровец. Звездните готвачи на трите ресторанта са подготвили неустоими кулинарни предложения, с които да зарадват и най-претенциозните любители на италианската кухня.

Събитието ще започне в съботния следобед с Prosecco & Pasticcino, където майсторите сладкари на хотел "Рила" ще изненадат гостите с традиционни сладки и солени изкушения от Италия, а професионалистите на "La Bottega" ще им позволят да надникнат зад кулисите и да видат как се пече класическо италианско кафе и как се приготвя любимото на всички gelato, но не по традиционния метод, а с използването на течен азот. И всичко това, докато гостите се наслаждават на гледката към върховете на Рила планина с чаша пенливо Prosecco в ръка.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK