Нова концепция: Bagri by Boykovski

"Искаме да придадем повече характер на заведението и на храната, която предлагаме"

   ©  Цветелина Белутова

На 16 ноември, навръх четвъртия рожден ден на "Багри", ресторантът официално обяви ребрандирането си като "Bagri by Boykovski". Георги Бойковски е лицето на българската прогресивна кухня, съосновател на ресторант "Кармаре" и главен готвач на "Космос" при създаването му. "Багри" се наложи на софийската кулинарна сцена със сезонната си slow food концепция и използването на качествени органично-фермерски продукти.

На вечерята, с която обявиха предстоящата си съвместна работа (мотото е "Съединението прави силата"), "Багри" и Бойковски изненадаха гостите със специално 8-степенно дегустационно меню - вегетарианско и месно (цена 79 лв.), в което предложенията бяха повече от интересни: стек от печено цвекло с манатарка, крокмач с олио от копър и нитропуканки от печен домат, паниран кашкавал с квас и кетчуп от лактомалини, картофена яхния с костен мозък и сурово сушен жълтък, тиквеник и ракитник, който се приготвя 12 часа. Поднесени, разбира се, с впечатляващи техники, включващи течен азот, пушеци и огън.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
7 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 7
    bolshed avatar :-|
    bolshed

    Само не се разбра какво стана с Кармаре? Просто изчезна без нито дума....

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал