Място: Flip Flop - еggs and spirit
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Място: Flip Flop - еggs and spirit

Място: Flip Flop - еggs and spirit

Барът отваря отново, вече с разширена концепция

Марина Караконова
8302 прочитания

© Цветелина Белутова


В продължение на седем години бар Flip Flop се радваше на редовното и многолюдно присъствие на приятели, фенове и верни клиенти. Заради коктейлите и атмосферата веднага след откриването му той много бързо успя да надхвърли концепцията на просто кварталния бар. И въпреки успеха му един проблем така и не е отпаднал: за шума и съседите. Това е една от причините за решението формулата на мястото да се промени. А другата, която е със същата тежест, произтича от естественото развитие на всяко заведение с желанието за надграждане.

Като начало важно е уточнението, че хората на новия Flip Flop почти изцяло са същите, което е гаранция, че духът му се запазва въпреки радикалната външна промяна (вече и с втори етаж) и разширена концепция.

Най-важната промяна е включването и на храна. Това променя ритъма на мястото, като го превръща в целодневен бар. "Издърпването" на времето води до много по-активни дневни часове за сметка на два-три по-малко от нощта. Ако преди барът работеше до 2+, сега последните поръчки са в 24 ч., така че сега вече омлетът и чашата кафе, а още по-добре - вино на закуска, както и обядът са наравно с вечерните питиета.

Дори само новото лого Flip Flop - eggs and spirit дава знак, че ключовата дума на менюто е яйцето. Този колкото вездесъщ, толкова и мистериозен продукт е представен с базовия си репертоар: различни видове бъркани яйца, омлети, бенедикт, пържени филии. В момента изглежда напълно достатъчно, особено за един бар. Въпреки това плановете са за допълване на менюто. Всичко до момента си остава, но ще се добави и една сериозна околосветска обиколка на сандвича.

Автор: Цветелина Белутова

Зад менюто и това, което излиза от кухнята, стои името на Йоана Тодорова, което най-малкото значи вещ подход, око и ръце. Тя предлага и "рубриката" направи си сам - избор на хляб, вид на яйцата, сос или добавки при някои ястия, а уикендът ще е посветен на различни кулинарни теми и пътешествия както за храната, така и за коктейлите.

Все пак да не забравяме, че Flip Flop е преди всичко бар. Партитата, нивото на коктейлите, които помним, се запазва напълно, бирите са отново налице, върви се и в посока на все повече български вина. През пролетта барът ще се изнесе и навън, както си беше и преди. Дори носталгиците трябва да са доволни.

А най-добрата новина е, че вече и съседите са доволни.

ул. "Оборище" 61

0892 994626

понеделник - неделя 8-24

Автор: Цветелина Белутова

В продължение на седем години бар Flip Flop се радваше на редовното и многолюдно присъствие на приятели, фенове и верни клиенти. Заради коктейлите и атмосферата веднага след откриването му той много бързо успя да надхвърли концепцията на просто кварталния бар. И въпреки успеха му един проблем така и не е отпаднал: за шума и съседите. Това е една от причините за решението формулата на мястото да се промени. А другата, която е със същата тежест, произтича от естественото развитие на всяко заведение с желанието за надграждане.

Като начало важно е уточнението, че хората на новия Flip Flop почти изцяло са същите, което е гаранция, че духът му се запазва въпреки радикалната външна промяна (вече и с втори етаж) и разширена концепция.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK