С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

10 яну 2020, 11:09, 5156 прочитания

Място: Flip Flop - еggs and spirit

Барът отваря отново, вече с разширена концепция

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

В продължение на седем години бар Flip Flop се радваше на редовното и многолюдно присъствие на приятели, фенове и верни клиенти. Заради коктейлите и атмосферата веднага след откриването му той много бързо успя да надхвърли концепцията на просто кварталния бар. И въпреки успеха му един проблем така и не е отпаднал: за шума и съседите. Това е една от причините за решението формулата на мястото да се промени. А другата, която е със същата тежест, произтича от естественото развитие на всяко заведение с желанието за надграждане.

Като начало важно е уточнението, че хората на новия Flip Flop почти изцяло са същите, което е гаранция, че духът му се запазва въпреки радикалната външна промяна (вече и с втори етаж) и разширена концепция.


Най-важната промяна е включването и на храна. Това променя ритъма на мястото, като го превръща в целодневен бар. "Издърпването" на времето води до много по-активни дневни часове за сметка на два-три по-малко от нощта. Ако преди барът работеше до 2+, сега последните поръчки са в 24 ч., така че сега вече омлетът и чашата кафе, а още по-добре - вино на закуска, както и обядът са наравно с вечерните питиета.

Дори само новото лого Flip Flop - eggs and spirit дава знак, че ключовата дума на менюто е яйцето. Този колкото вездесъщ, толкова и мистериозен продукт е представен с базовия си репертоар: различни видове бъркани яйца, омлети, бенедикт, пържени филии. В момента изглежда напълно достатъчно, особено за един бар. Въпреки това плановете са за допълване на менюто. Всичко до момента си остава, но ще се добави и една сериозна околосветска обиколка на сандвича.

Илюстрация


Зад менюто и това, което излиза от кухнята, стои името на Йоана Тодорова, което най-малкото значи вещ подход, око и ръце. Тя предлага и "рубриката" направи си сам - избор на хляб, вид на яйцата, сос или добавки при някои ястия, а уикендът ще е посветен на различни кулинарни теми и пътешествия както за храната, така и за коктейлите.



Все пак да не забравяме, че Flip Flop е преди всичко бар. Партитата, нивото на коктейлите, които помним, се запазва напълно, бирите са отново налице, върви се и в посока на все повече български вина. През пролетта барът ще се изнесе и навън, както си беше и преди. Дори носталгиците трябва да са доволни.

А най-добрата новина е, че вече и съседите са доволни.

ул. "Оборище" 61
0892 994626
понеделник - неделя 8-24

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място: Музей на илюзиите Ново място: Музей на илюзиите

Оптични илюзии, интерактивност и древни експонати

24 яну 2020, 1974 прочитания

Нова концепция: Bagri by Boykovski 6 Нова концепция: Bagri by Boykovski

"Искаме да придадем повече характер на заведението и на храната, която предлагаме"

6 дек 2019, 5724 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Ново място: Sweet and Lemon

От сурови торти до сaндвичи с омлети и specialty кафе

Още от Капитал
Ryanair става Buzz в София

Нискотарифната компания планира реорганизация и ребрандиране на част от поделенията си под марката Buzz. Сред тях е това в Полша, което ще поеме управлението на София

Реклама за слушане

Чрез подкаст рекламите компаниите могат да достигнат до нишова аудитория, фокусирана върху съдържанието.

Защо си отиват експертите

Отстраняването на неудобните и неадекватните партийни назначения подменя функцията на държавната администрация

Маневрите на Путин: Той си тръгва, за да остане

Руският президент не мисли да изпуска властта през 2024 г., а да си запази лостове за влияние и да си намери друга силна роля в новата политическа схема

Цветан Тодоров - човекът на чужда земя

Две нови издания хвърлят светлина върху личността и идеите на родения в България философ

Ален де Ботон, писател, философ, основател на The School of Life: Ние сме любов и мрак

Ботон за емоционалната интелигентност, стоицизма и деструктивното в човешкия вид пред "Капитал"

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10