Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

1 31 яну 2020, 8:34, 4770 прочитания

Ново място: Aubergine taps and tapas

Комбинацията хапки-питие, предполага закуска, обяд, или хапки с чаши вечер

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Името на бистрото дава очакване за испански тапас, но първият поглед предизвиква макар и далечна асоциация с нещо друго: едно от най-обичаните виенски места. Става дума за Trzesniewski, или съвършенството на миниатюрните отворени сандвичи. Преди сто и двадесет години авторът им, краковчанинът Франтишек Тшешневски, искал да създаде нещо практично, засищащо, бързо, лесно и вкусно. Накрая постигнал чиста радост в две хапки.

Вероятно от подобно желание са се водили и хората зад ресторант Aubergine, които сега отвориха Aubergine taps and tapas. Ако харесвате Aubergine, и тук ще ви хареса, защото почеркът и вкусовете на ресторанта продължават и в Aubergine taps and tapas. Само че под друга форма. Най-общо казано, отправяме се към студения бюфет и хапките.


В момента на витрината има десетина вида малки сандвичи. Предстои броят им да се удвои, а размерът им да се намали, което повече ще ги доближи до тапите. Важното е, че са нещо вкусно и различно. Сред филийките пълнозърнест квасен хляб ще откриете двете сладки - кестени с поркета, млечен карамел с банан, а сред останалите са тай сос с пуешка шунка, картофи с трюфел и колбас, крем фреш и сьомга, или синьо сирене с рози. Първото допълнение ще са комбинации с яйца и с риба тон. Предстои да се появят и същинските тапи - маслини, колбаси, сирена. При всички положения няма да има топла храна.

Илюстрация



Както си пише в името, има и наливна бира - осем вида българска крафт, отделно има тридесетина на бутилки, отново само български. Освен бира има шест бели, две пенливи, три розета и седем червени вина, които се отварят на чаша. Интересно хрумване е да се включат и шест ракии от най-висок клас на шотове.



Може да очакваме, че в Aubergine taps and tapas няма да пропуснат възможността да се възползват от голямото предимство на избраната си концепция: темата е една, вариациите - безкрайни.

Комбинацията хапки-питие, както и работното време на "тапс и тапас" предлага закуска, обяд, или хапки с чаши нещо през целия ден - било бързи, или много бавни, и аперитиво вечер. Колкото до атмосферата - с минимални намеси стилът Aubergine е налице, като много разумно е запазен и уютът на пекарната Ma Baker, която се намираше на същото място.

ул. "Раковски" 163, 088 338 8310, понеделник - петък 9 - 22 ч. и събота - неделя 10 - 22 ч.

Капитал #4

Текстът е част от брой 4 на седмичния Капитал (31 януари - 6 февруари). В броя ще прочетете още:

Прочетете

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място: Бар "Сол" Ново място: Бар "Сол"

Заведението отваря след основен ремонт и с разнообразна храна

13 мар 2020, 2072 прочитания

Networking Premium открива петата си локация в Пловдив Networking Premium открива петата си локация в Пловдив

Така се превръща в първата национална мрежа от споделени офис пространства в страната

6 мар 2020, 3487 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
По музеите ще ги познаете

Четири интересни музея в Букурещ, за които трябва да знаете

Още от Капитал
Бизнес на градус

Моментният недостиг на спирт вече изглежда преодолян, като по складовете има над 4 млн. литра. Цената на литър спирт обаче е 3 пъти по-висока отпреди пандемията

Пат в туризма

Хиляди туроператори трябва да върнат на клиенти си суми за провалени почивки, които обаче са предплатени към партньори

Глобалната рецесия изглежда неизбежна

Коронавирусът инфектира както търсенето, така и предлагането по света

(Не)платени пътища

Тол системата работи официално вече от месец, на практика - не съвсем

Инстатерапията на Беловски

Художникът Станислав Беловски смесва световната история и българските теми на деня в колажите си

Всички в кухнята

Как да пазаруваме, какво да готвим и откъде да черпим кулинарно вдъхновение

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10