Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Места

13 мар 2020, 9:30, 1954 прочитания

Ново място: Бар "Сол"

Заведението отваря след основен ремонт и с разнообразна храна

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

NНяма много спомени кога тук е имало фризьорски салон, още по-малко кога са се продавали самолетни билети. Историята на това място сякаш започва, когато името му става "Барът", "При Сулев" или "Лю бара" и когато се оформи като жива, бохемска точка с много бири и веселби, веселби и бири. И така десет години, до момента, когато изведнъж се усетила умората. Собствениците, тя и той, решават да направят промени и да дадат нов шанс и различен живот на бара. Промените са две - основен ремонт и добавяне на кухня, в която тя влиза да готви. Така при алкохола идва така нужната му храна. А тя е, с две думи, нестандартна и немързелива.

Става дума за това, че храната в един бар не е лесна работа. Освен че трябва очевидно да е вкусна, тя трябва да е и адекватна и съобразена с контекста. Тук няма нужда от разточително меню, а от ястия, които обслужват по най-добър начин пиенето. Това в голяма степен е улична или махмурлийска, ако щете, храна. Или такава, която е намерила онзи баланс между кисело, солено, люто и мазно, който да те накара да ревеш за още едно питие.
Е, точно това предлага "Сол". И по-конкретно: освен популярните дьомнер и бургери тук през седмицата се въртят онези нестандартни (с интересни продукти) и немързеливи (не сухоежбини за отбиване на номер) ястия, за които споменах: телешки език, люто зеле, телешки тартар, тарама хайвер, сардини, севиче, свински лютозелев бульон, боб с манатарки и пачи крак, агнешки езичета, свински коремчета - мазни и сочни. Вече сте забелязали, че тук месото е на особена почит, но винаги има нещо и за вегетарианците.


Илюстрация



Важно уточнение е, че "Сол" си остава преди всичко бар, независимо от изреждането на част от менюто. Тук се яде и пие и на крак, понякога се случва и непоносимата блъсканица, която си е естествена част от динамиката на един бар.

При първите топли дни "Сол" излиза и навън, на двора.



ул. "Врабча" 26, работно време: понеделник - събота от 17 ч.
Храна има след 18.30 ч., повече и актуална информация търсете на facebook.com/solbarvrabcha

Капитал #10

Текстът е част от брой 10 на седмичния Капитал (13 - 19 март). В броя ще прочетете още:


Новият брой на"Капитал" можете да намерите в магазините на "Фантастико", "Билла", СВА, във веригите бензиностанции OMV, Eko, Shell, Lukoil, както и в обектите на Inmedio и в други магазини за хранителни стоки и бензиностанции.

Купете

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Етикети: бар храна ястия

Прочетете и това

Капитал в града Капитал в града

Новите места, от които може да купите седмичния вестник

6 мар 2020, 2317 прочитания

Хотел "Хопър" Хотел "Хопър"

Две големи изложби и 3D филм на Вим Вендерс почитат творчеството на Едуард Хопър

6 мар 2020, 1914 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Networking Premium открива петата си локация в Пловдив

Така се превръща в първата национална мрежа от споделени офис пространства в страната

Още от Капитал
Какво правят другите държави за бизнеса

Какви мерки са предприели правителствата на Гърция, Румъния, Северна Македония и Унгария, за да се справят с икономическото въздействие от разпространението на коронавируса

Шокът понякога ражда успех

Има примери, че настоящата криза подобрява бизнес моделите на много компании

Защо се бавим с бързите тестове

Националният кризисен щаб и премиерът са абсолютно против използването им в България

Ричард Грийвсън: Дълбока рецесия е най-вероятният сценарий за региона

Заместник-председателят на Виенския институт за международни икономически изследвания wiiw пред "Капитал"

Шоу по време на пандемия

Как културата и шоубизнесът се променят насред постоянните трусове

Голямото гледане 2

Отлични адаптации, талантлива актьорска игра, увлекателни сюжети и великолепно чувство за хумор – някои от сериалите, които си струва да изгледате (ако сте пропуснали)

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10