Ново място: Бар "Сол"

Заведението отваря след основен ремонт и с разнообразна храна

NНяма много спомени кога тук е имало фризьорски салон, още по-малко кога са се продавали самолетни билети. Историята на това място сякаш започва, когато името му става "Барът", "При Сулев" или "Лю бара" и когато се оформи като жива, бохемска точка с много бири и веселби, веселби и бири. И така десет години, до момента, когато изведнъж се усетила умората. Собствениците, тя и той, решават да направят промени и да дадат нов шанс и различен живот на бара. Промените са две - основен ремонт и добавяне на кухня, в която тя влиза да готви. Така при алкохола идва така нужната му храна. А тя е, с две думи, нестандартна и немързелива.

Става дума за това, че храната в един бар не е лесна работа. Освен че трябва очевидно да е вкусна, тя трябва да е и адекватна и съобразена с контекста. Тук няма нужда от разточително меню, а от ястия, които обслужват по най-добър начин пиенето. Това в голяма степен е улична или махмурлийска, ако щете, храна. Или такава, която е намерила онзи баланс между кисело, солено, люто и мазно, който да те накара да ревеш за още едно питие.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал