Ново място: Бар "Сол"
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Ново място: Бар "Сол"

Ново място: Бар "Сол"

Заведението отваря след основен ремонт и с разнообразна храна

Марина Караконова
6294 прочитания

© Цветелина Белутова


NНяма много спомени кога тук е имало фризьорски салон, още по-малко кога са се продавали самолетни билети. Историята на това място сякаш започва, когато името му става "Барът", "При Сулев" или "Лю бара" и когато се оформи като жива, бохемска точка с много бири и веселби, веселби и бири. И така десет години, до момента, когато изведнъж се усетила умората. Собствениците, тя и той, решават да направят промени и да дадат нов шанс и различен живот на бара. Промените са две - основен ремонт и добавяне на кухня, в която тя влиза да готви. Така при алкохола идва така нужната му храна. А тя е, с две думи, нестандартна и немързелива.

Става дума за това, че храната в един бар не е лесна работа. Освен че трябва очевидно да е вкусна, тя трябва да е и адекватна и съобразена с контекста. Тук няма нужда от разточително меню, а от ястия, които обслужват по най-добър начин пиенето. Това в голяма степен е улична или махмурлийска, ако щете, храна. Или такава, която е намерила онзи баланс между кисело, солено, люто и мазно, който да те накара да ревеш за още едно питие.

Е, точно това предлага "Сол". И по-конкретно: освен популярните дьомнер и бургери тук през седмицата се въртят онези нестандартни (с интересни продукти) и немързеливи (не сухоежбини за отбиване на номер) ястия, за които споменах: телешки език, люто зеле, телешки тартар, тарама хайвер, сардини, севиче, свински лютозелев бульон, боб с манатарки и пачи крак, агнешки езичета, свински коремчета - мазни и сочни. Вече сте забелязали, че тук месото е на особена почит, но винаги има нещо и за вегетарианците.

Фотограф: Цветелина Белутова

Важно уточнение е, че "Сол" си остава преди всичко бар, независимо от изреждането на част от менюто. Тук се яде и пие и на крак, понякога се случва и непоносимата блъсканица, която си е естествена част от динамиката на един бар.

При първите топли дни "Сол" излиза и навън, на двора.

ул. "Врабча" 26, работно време: понеделник - събота от 17 ч.

Храна има след 18.30 ч., повече и актуална информация търсете на facebook.com/solbarvrabcha

NНяма много спомени кога тук е имало фризьорски салон, още по-малко кога са се продавали самолетни билети. Историята на това място сякаш започва, когато името му става "Барът", "При Сулев" или "Лю бара" и когато се оформи като жива, бохемска точка с много бири и веселби, веселби и бири. И така десет години, до момента, когато изведнъж се усетила умората. Собствениците, тя и той, решават да направят промени и да дадат нов шанс и различен живот на бара. Промените са две - основен ремонт и добавяне на кухня, в която тя влиза да готви. Така при алкохола идва така нужната му храна. А тя е, с две думи, нестандартна и немързелива.

Става дума за това, че храната в един бар не е лесна работа. Освен че трябва очевидно да е вкусна, тя трябва да е и адекватна и съобразена с контекста. Тук няма нужда от разточително меню, а от ястия, които обслужват по най-добър начин пиенето. Това в голяма степен е улична или махмурлийска, ако щете, храна. Или такава, която е намерила онзи баланс между кисело, солено, люто и мазно, който да те накара да ревеш за още едно питие.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK