Ново място: Cipollini focacceria e gastronomia
Кулинарен магазин с фурна за фокачи и италиански деликатеси
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Драмата я преживяхме всички и навсякъде, но икономическите й поражения бяха особено болезнени за ресторантите: в рамките на часове те трябваше да замразят бизнеса си изцяло и за неопределено време. Наложеното социално дистанциране светкавично ги лиши от право на съществуване, като извади зад скоби същината на дефиницията им като най-естественото пространство за социално сближаване. И още - освен икономически травми ресторантите понесоха тежка имиджова щета.
Спомнете си историите като тази със семейството от Ухан, което понеже на 23 януари обядвало в ресторант в Гуанджоу, заразило цял Китай. Или видеото на експеримент в Япония, което с побиваща тръпки ултравиолетова нагледност показва къде и как точно полепва и се разпространява вирус в ресторант. Точно те породиха най-тежката битка, която предстои за ресторантите - как да се преборят със страховете на хората, основателни или ирационални. И със сигурност поне в близко бъдеще тя ще минава през адаптирането и промяната в условията на наваксване, сведен до минимум персонал, много по-малко клиенти и най-вече - с едно наум за втората вълна. Затова фокусът ще е върху храната за вкъщи, доставките, кетъринга и опаковането, а в този преходен период най на сигурно ще са добре прицелените и гъвкави хибридни формули на границата с гастромагазина, с много по-развити канали за контакти и поръчки през приложения и социални мрежи.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
3 коментара
Тестото е много добро. Странното е че е по-добро отколкото в голямото Forno Cipollini.
Софийските пицарии трябва да се учат от тях как се прави тесто за пица.
Поздравявам майсторите на това тесто. Също за мен непонятно защо пиците в останалите им ресторанти не са от него.
Едно от двете места в София (другото е GRANO Pizza Napoletana) където се предлага неаполитанска пица. Това е нещо ново на нашата кулинарна сцена и, след обиколката ми на Неапол, мисля че и двете софийски места са много добри. Нищо общо с хлебните пити удавени в кечъп и майонеза, които се предлагат във всички останали пицарии.
P.S. Който обича пастата "добре сварена" и пицата "добре изпечена", няма смисъл да пробва тези две места.
Тестото е чудесно, но за съжаление с непостоянно качество. Последните два пъти не беше толкова добро колкото в началото.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход