Ново място: Cipollini focacceria e gastronomia

Кулинарен магазин с фурна за фокачи и италиански деликатеси

Драмата я преживяхме всички и навсякъде, но икономическите й поражения бяха особено болезнени за ресторантите: в рамките на часове те трябваше да замразят бизнеса си изцяло и за неопределено време. Наложеното социално дистанциране светкавично ги лиши от право на съществуване, като извади зад скоби същината на дефиницията им като най-естественото пространство за социално сближаване. И още - освен икономически травми ресторантите понесоха тежка имиджова щета.

Спомнете си историите като тази със семейството от Ухан, което понеже на 23 януари обядвало в ресторант в Гуанджоу, заразило цял Китай. Или видеото на експеримент в Япония, което с побиваща тръпки ултравиолетова нагледност показва къде и как точно полепва и се разпространява вирус в ресторант. Точно те породиха най-тежката битка, която предстои за ресторантите - как да се преборят със страховете на хората, основателни или ирационални. И със сигурност поне в близко бъдеще тя ще минава през адаптирането и промяната в условията на наваксване, сведен до минимум персонал, много по-малко клиенти и най-вече - с едно наум за втората вълна. Затова фокусът ще е върху храната за вкъщи, доставките, кетъринга и опаковането, а в този преходен период най на сигурно ще са добре прицелените и гъвкави хибридни формули на границата с гастромагазина, с много по-развити канали за контакти и поръчки през приложения и социални мрежи.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    fst51598363 avatar :-|
    Nevena Stoilova
    • + 14

    Тестото е много добро. Странното е че е по-добро отколкото в голямото Forno Cipollini.
    Софийските пицарии трябва да се учат от тях как се прави тесто за пица.

    Нередност?
  • 2
    sylt avatar :-|
    sylt
    • + 11

    Поздравявам майсторите на това тесто. Също за мен непонятно защо пиците в останалите им ресторанти не са от него.
    Едно от двете места в София (другото е GRANO Pizza Napoletana) където се предлага неаполитанска пица. Това е нещо ново на нашата кулинарна сцена и, след обиколката ми на Неапол, мисля че и двете софийски места са много добри. Нищо общо с хлебните пити удавени в кечъп и майонеза, които се предлагат във всички останали пицарии.

    P.S. Който обича пастата "добре сварена" и пицата "добре изпечена", няма смисъл да пробва тези две места.

    Нередност?
  • 3
    stefania.genova avatar :-|
    stefania.genova
    • + 4

    Тестото е чудесно, но за съжаление с непостоянно качество. Последните два пъти не беше толкова добро колкото в началото.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал