Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Трябваше отдавна да се появи. Особено след толкова успешните street food фестивали и фургони за бургери или хот-дог. Е, първият парк за улична кулинария - Quartal, вече е факт.
Намира се на бул. "Черни връх" и е направено максималното да се изолира от прашното шосе с грозните му сгради. В парка има достатъчно зеленина и дървета, достатъчно сянка и като цяло уютът, както и добрият вкус са налице. Има настроение и ентусиазъм, поне в дните на откриването, от готвещи и посетители, които наред с маски и гумени ръкавици със своите татуси, бради и bun-ове ни пренасят в своето време и вкус. Затова може би ще е подходящо място и за предвижданите концерти и спектакли.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
2 коментара
Препоръчвам пица Grano на това място. Едно от двете места в София (другото е Cipollini focacceria) където се предлага неаполитанска пица. Това е нещо ново на нашата кулинарна сцена и, след обиколката ми на Неапол, мисля че и двете софийски места са много добри. Нищо общо с хлебните пити удавени в кечъп и майонеза, които се предлагат във всички останали пицарии.
P.S. Който обича пастата "добре сварена" и пицата "добре изпечена", няма смисъл да пробва тези две места.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.