Морето ражда и вино
Кои са избите, които задават тона за модернизацията на старата винена традиция в Бургаска област
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Прочутите бургаски вечери безспорно си вървят добре със студено "Бургаско" пиво или бургаска мускатова ракия, но отдавна е време да се преоткрие и съчетанието им с освежаващото ароматно местно бяло вино, което носи подписа на соления бриз и което се произвежда в региона от много векове.
По земите, обединени днес в Бургаска област, традициите във винопроизводството са наистина стари - в Поморийския район те са древни и датират още от антично време, а в близките Сунгурларска долина и Карнобатска котловина пък лозарството е традиционен поминък от векове. За това има значима причина - климатът тук е особено добър за винопроизводство.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход