Морето ражда и вино
Кои са избите, които задават тона за модернизацията на старата винена традиция в Бургаска област
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Прочутите бургаски вечери безспорно си вървят добре със студено "Бургаско" пиво или бургаска мускатова ракия, но отдавна е време да се преоткрие и съчетанието им с освежаващото ароматно местно бяло вино, което носи подписа на соления бриз и което се произвежда в региона от много векове.
По земите, обединени днес в Бургаска област, традициите във винопроизводството са наистина стари - в Поморийския район те са древни и датират още от антично време, а в близките Сунгурларска долина и Карнобатска котловина пък лозарството е традиционен поминък от векове. За това има значима причина - климатът тук е особено добър за винопроизводство.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
1 коментар
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.