Как се става номер едно в Добрич

Повече от 10 години добричкият ресторант Villa di Poletta е едно от най-емблематичните заведения в града

Собственикът на ресторанта Villa di Poletta Богдан Богдев е силно повлиян от Италия и САЩ, където е работил като готвач
Собственикът на ресторанта Villa di Poletta Богдан Богдев е силно повлиян от Италия и САЩ, където е работил като готвач
Собственикът на ресторанта Villa di Poletta Богдан Богдев е силно повлиян от Италия и САЩ, където е работил като готвач    ©  Надежда Чипева
Собственикът на ресторанта Villa di Poletta Богдан Богдев е силно повлиян от Италия и САЩ, където е работил като готвач    ©  Надежда Чипева

През 1932 г. в края на Добрич имало хан. Четири поколения и близо 90 години по-късно гледката на същото място не е много по-различна - същият хан се е превърнал в елегантен семеен хотел с ресторант, който вече 10 години е едно от най- разпознаваемите и популярни места както сред местните, така и сред гостите на града. Успешният път на Villa di Polleta започва в Добрич, но е силно повлиян от Италия и САЩ, където собственикът Богдан Богдев е работил като готвач. "Когато отваряхме Villa di Poletta, мислехме, че комбинацията от добра храна, добър сервиз и приятна обстановката са много подходящи за Добрич, за България и за местния вкус като цяло", споделя Богдев. "Сега разбираме, че правилните продукти, приготвяне на храната и поднасяне могат да се помнят цял живот", допълва той.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал