Добрата пица на парче в София

Три места с опит, които защитават безупречната репутация и вкус на този вид пица

Пицата е нещо фундаментално, а пицата на парче е крайъгълен камък на уличната храна по света. И тук е крайъгълен камък, но в смисъл, че са на всеки ъгъл и твърди като камък. Така постигат едно - компрометират и вкуса, и името им.

В тази рубрика обичайно представяме нови места. В случая ви припомняме три стари, вече по на няколко години, през които не са спрели да правят обратното - да защитават безупречната репутация и вкус на този вид пица. Общото между тях са отношението и третирането на тестото, така че да се получи съвършеният баланс между продукти, технология и време, което е не по-малко от три дни. И така да постигат нещо друго - да убеждават, че пицата на парче е и парче щастие.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 2
    vyu37592727 avatar :-|
    Силвия Колева
    • + 9

    Нито една от изброените пицарии не става. Единствената добра пица е във фокачерия Чиполини до Докторската градина.

    Нередност?
  • 3
    rxl1610309915699980 avatar :-P
    Elma Ilieva
    • - 1
    • + 5

    Караконова, от кой диалект взехте грозната дума "натурия"? а от пица не разбирате.

    Нередност?
Нов коментар