Добрата пица на парче в София
Три места с опит, които защитават безупречната репутация и вкус на този вид пица
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Пицата е нещо фундаментално, а пицата на парче е крайъгълен камък на уличната храна по света. И тук е крайъгълен камък, но в смисъл, че са на всеки ъгъл и твърди като камък. Така постигат едно - компрометират и вкуса, и името им.
В тази рубрика обичайно представяме нови места. В случая ви припомняме три стари, вече по на няколко години, през които не са спрели да правят обратното - да защитават безупречната репутация и вкус на този вид пица. Общото между тях са отношението и третирането на тестото, така че да се получи съвършеният баланс между продукти, технология и време, което е не по-малко от три дни. И така да постигат нещо друго - да убеждават, че пицата на парче е и парче щастие.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
3 коментара
Нито една от изброените пицарии не става. Единствената добра пица е във фокачерия Чиполини до Докторската градина.
Караконова, от кой диалект взехте грозната дума "натурия"? а от пица не разбирате.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.