Ново място: Ж Jazz Room

Пълноценното меломанско усещане е акцентът на едно от новите пространства, които поемат риска да отворят насред несигурните условия

Музиката и качественият звук би трябвало да са приоритети на много заведения, но като се замислим - това не е чак толкова често срещана комбинация в София. Именно пълноценното меломанско усещане е акцентът на едно от новите пространства в София, които поемат риска да отворят врати насред несигурните условия в момента.

Ж Jazz Room заема приземния етаж на сграда от 1930 г. в стария център на София, на мястото на бивш риболовен магазин. Зад създаването и концепцията на мястото е Йордан Жечев, творчески директор на guts&brains DDB. Интериорните решения са на Савина Матакиева, комуникационна специалистка, която се впуска в трансформацията на помещението и за целта намира старите архитектурни чертежи на сградата. Локацията не е случайна. Засилените културни събития и появата на нови места в района през последните години са изиграли роля в избора им и те да се присъединят към новия-стар дух на квартала около бул. "Мария Луиза".


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал