Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Вътрешните дворове са мили летни спасения в София най-вече заради тишината, сянката и небрежния си градински хаос. На ул. "Дякон Игнатий" няколко къщи също се заключват в такъв двор, но в него е по-различно, защото софийското е заменено с атмосферата на средиземноморските безистени. До неотдавна там се влизаше най-вече за арт магазинчетата и за книжарницата на Френския културен институт в България. Само че пространството с нюансите на охра и теракота, плочките и мозайките, цветята, шадраванът с тихия ромон на водата си плачеше за друго: прекарване на време на маса с питиета и храна, докато се пренасяме някъде между Испания и Хърватия. И откакто преди няколко седмици ресторант Da Massimo & Fabio беше открит, малкото пътуване стига най-вече в Италия.
Името "Da Massimo" вече е познато и е част от големия италиански кулинарен десант у нас, който в повечето случаи клиентите приемат с отворени обятия. Семействата на братята Масимо и Фабио Бондини от Италия са в бизнеса отпреди 6 години с двата си софийски ресторанта - Da Massimo и La Casa Di Massimo, но с локацията си третият им поред извади най-голям късмет.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.