Ново място: Nikolas by the sea

Зад мястото е Цветомир Николов, създадел на Nikolas 0/360 и Fish Fish

Общата картина с ресторантите по българското Черноморие с годините си остава непроменена и в масовия случай - печална. Няма как думата да е различна с нискокачествените продукти, с евтините полуфабрикати, с готвенето за отбиване на номер, и с персонала с поведение "тук съм по случайност и за малко". Накрая клиентът е недоволен, но прави компромис, и не се оплаква в името на доброто настроение, собственикът казва "ядат си и така", и всичко приключва обратно в печалната точка. А в най-търсените ресторанти, тези с красивите гледки, сме склонни да преглътнем всичко - буквално или не. Затова откриването на ресторант с гледка без преглъщане с усилие не е просто откритие, а находка.

Nikolas by the sea е ресторант в Черноморец, кацнал на хълм към морето. Кацнал, защото представлява възможно най-леката конструкция от две тераси. То толкова и трябва, за да си представяш, че си на кораб.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    yp123 avatar :-P
    yp123
    • + 3

    Не може да претендираш за "рибен ресторант" на морето и да готвиш риба пропътувала хиляди километри... Сьомга и риба тон мога да си ям и в София със същото "качество". Суши?? Това е несериозно. В района има 2-3 семейни ресторанта, които работят с пресни продукти и риба уловена същия ден (да не е сьомга!), и където можете да си оближеш пръстите... Другото е претенция и снимки за инстаграм.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал