Ново място: "Гастро кръчма и бакалия 1920"

Шкембе и свински ушички, сготвени както трябва, за тук или за вкъщи

1920, част II. Café 1920 с големите си витрини и пищни закуски в последните две години привлича нова публика към Лъвов мост и предизвиква известно културно възраждане на региона. Продължението на концепцията отвори врати през юни в кв. "Лозенец" под името "Гастро кръчма и бакалия 1920". То замества старото заведение на същите собственици, Tempero.

"Детската ми мечта беше да си отворя кръчма, където да мога да ям това, което аз обичам: шкембе чорба, свински дроб, телешки дроб, свински ушички. Все ястия, с които всички сме израснали под някаква форма, не са закусани, лесни са, достъпни са, цените са нормални", разказва съоснователят на заведенията и финалист в третия сезон на MasterChef Димитър Димитров.

И наистина - носталгичната нотка се прокрадва деликатно и тук, както и в кафето на Лъвов мост, където избягват да говорят за брънч, а предпочитат препратката към пържените филии и бухти от детството. Новото място е категоричен отговор на модните тенденции за ресторанти, в които се предлага всичко - от пица до суши. Освен гореспоменатите любими на народа ястия ще намерите пържени тиквички, нахутени кюфтенца, скара, пуканки от шкембе, шницел или качамак с гъби например. Препоръчваме чийзкейка със смокини.

А бакалията? "Влизаш уж в магазин, а навътре - цяло заведение. Видях го още преди 15 години като концепция в САЩ, хареса ми. Бакалията и кръчмата са тясно свързани, идеята е да може да си вземете любимото си ястие за вкъщи, то е сготвено на су вид и вакуумирано, само го стопляте у дома", обобщава Димитров.

Ще има голямо портфолио от 30-40 ракии, качествени бири, млечни и колбаси от малки производители. Бакалията още не е готова, макар и повечето продукти за нея да са подбрани. Тя се очаква да заработи септември.

"Гастро кръчма и бакалия 1920" се намира на ул. "Голо Бърдо" 2, за резервации 0878 704 470.

Още от Капитал